Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

La 69a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern ret homenatge a Lluís Calvo i Josep Carner

Es pot visitar fins el 4 d’octubre al passeig de Gràcia de Barcelona

Ramon Moreno 24/09/2020
Foto: Pau Cortina/ACN

La 69a edició de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern es pot visitar al al seu emplaçament habitual del passeig de Gràcia de Barcelona, però amb aforaments limitats als aparadors i ús obligatori de gel hidroalcohòlic per tocar els llibres. La trobada compta amb 28 estands i inclou l’exposició Els llibres de Josep Carner (1884-1970), emmarcada a l’Any Carner.

La Fira ha tornat malgrat el context al seu emplaçament habitual i romandrà oberta fins el 4 d’octubre, amb els habituals tresors editorials i llibres econòmics que ofereix als visitants. Els protagonistes de l’edició d’enguany són Carner i l’escriptor Lluís Calvo Guardiola, autor homenatjat i encarregat de pronunciar el pregó d’inauguració, en el que va reclamar la recerca de llibres vells com un imprescindible per retenir la tradició i el bagatge cultural, i en aquest sentit va lamentat el pes excessiu de les novetats el món editorial.

Exposició d’homenatge a Josep Carner

L’exposició d’aquesta edició està dedicada a Josep Carner i estarà dirigida per Jaume Coll Llinàs, comissari també de l’Any Carner, i compta amb la col·laboració del llibreter de vell Albert Obradors. La mostra està formada pels plafons que la Institució de les Lletres Catalanes ha preparat per l’Any Carner i que narren la vida i l’obra de l’escriptor. Hi apareixen L’auca d’una resposta del senyor Gaudí, el conegut poema “Auques i ventalls”, amb vinyetes d’Artigau i rodolins cal·ligrafiats per Keith Adams.