Dimecres, 1 d'Abril de 2020 - Edició 615
La República

La 2a edició de la fira Indilletres reunirà 25 editorials independents a la Bisbal d’Empordà

La segona edició de la Fira Indilletres se celebrarà els dies 1 i 2 de juny a La Bisbal

Ramon Moreno
Ramon Moreno 09/05/2019

La Bisbal d’Empordà acollirà per segon any la fira de llibres Indilletres, que atraurà 25 editorials independents d’arreu de Catalunya els dies 1 i 2 de juny. El poeta Enric Casasses serà l’encarregat d’inaugurar el certamen impulsat per un grup de veïns amb el suport de l’Ajuntament de la Bisbal. Amb l’objectiu de “posicionar la fira més enllà de l’Empordà”, han dit els seus organitzadors, aquest any s’han impulsat dos guardons, a més de les 35 activitats que s’oferiran. D’una banda, la Beca Indilletres, que reconeix una editorial i a l’autor estranger que aquesta ha traduït al català. Raig Verd s’ha endut la primera beca per la traducció de l’escriptor holandès Gerbrand Bakker, qui serà present a la Bisbal. Roger Mas o Pau Riba aportaran la nota musical, i Vicenç Pagès o Marina Porras la tertúlia sobre crítica literària.

A més de la Beca Indilletres, aquest any s’ha posat en marxa el 1r Premi Llucieta Canyà, en honor a l’escriptora bisbalenca, qui va ser una de les primeres autores en escriure sobre la situació de la dona, amb obres reconegudes com L’etern femení. El guardó reconeix una crítica literària ja publicada, com a acte, també, de suport als crítics del país i al gènere de la ressenya. El jurat estarà format per la pròpia organització de la fira, i el guanyador rebrà 500 euros.

“No és una fira local, sinó una fira que es fa en un lloc. Tenim la voluntat que sigui referent de les que es fan arreu de Catalunya”, ha dit un dels organitzadors d’Indilletres, Xavier Cortadellas, en referència a la convocatòria dels dos premis especials com a impuls de la fira. En aquesta línia s’ha referit Judit Pujadó, organitzadora de l’esdeveniment, que espera que amb els guardons i les col·laboracions amb entitats i biblioteques locals la fira “vagi més enllà” d’aquests dos dies i quedi un “pòsit” durant l’any.

L’any passat van exposar els seus llibres 19 editorials, mentre que aquest any la xifra ha augmentat a 25. Ho tornaran a fer a la plaça del Castell, mentre que les 35 activitats – entre debats, conferències, recitals, concerts i presentacions de llibres- tindran lloc a la sala Capitular del Castell Palau. Els estands de la plaça han estat dissenyats pel músic bisbalenc Sanjosex. L’artista serà un dels cantants que participaran dels concerts, com Mazoni, Salva Ramírez o Guillermo Martorell, que retran homenatge al 50è aniversari del disc Dioptria de Pau Riba. Pau Riba serà present en aquesta reinterpretació de les seves cançons, i es presentarà un llibre sobre la seva obre, Pau Riba en 20 cançons.

Relacionats