Dimecres, 1 de febrer de 2023 - Edició 1651
La República

Indilletres es consolida com a referent de les editorials independents

El balanç de la fira consolida la trobada literària de la Bisbal d’Empordà com un referent del sector editorial independent del país.

Ramon Moreno 11/12/2021

Unes 4.000 persones van passar per la fira Indilletres de la Bisbal d’Empordà, en el que ha estat “un gran èxit de públic”, segons l’organització. I és que l’esdeveniment ha doblat el nombre de visitants respecte a l’any passat i es “consolida” així com un referent d’editorials independents a Catalunya. El president d’Indilletres, Xavier Cortadellas, es mostra “molt satisfet” amb la resposta. La millor prova que la fira ha estat “un gran èxit” és la satisfacció que les editorials han expressat a l’organització, en relació amb les vendes. “La veritat és que ens traslladen que estan contents i que els ha funcionat bé”, remarca el president d’Indilletres.

Cortadellas reconeix que de cara a l’any vinent no tenen clar com ho faran, perquè el pavelló firal “es fa petit”. Ara bé, el president d’Indilletres ha deixat clar que mantindran el recinte perquè “és molt pràctic”, malgrat que la primera edició es va fer a la plaça del Castell. “Aquell és un entorn molt maco, però tenim clar que ho seguirem fent la primera setmana de desembre per no competir amb ningú i el pavelló és el fàcil”, remarca.

Aquest any a la fira hi havia 39 editorials independents, el doble de l’any passat, tanmateix des de l’organització donen per fet que hauran d’incrementar el nombre de cara al 2022. “No sé pas com ens ho farem, però tenim clar que aquesta és la nostra opció”, remarca Xavier Cortadellas.