Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Es publica ‘Tristany’ d’Anna Monreal, Premi Just Casero 2018

L’escriptora Anna Monreal (Barcelona, 1976) publica Tristany (Empúries), la novel·la curta guanyadora del premi de Just M. Casero 2018, un llibre que ella ha definit com una “tragèdia” plena de […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 24/01/2019
Foto: ACN/ Lucía Franco de Paz

L’escriptora Anna Monreal (Barcelona, 1976) publica Tristany (Empúries), la novel·la curta guanyadora del premi de Just M. Casero 2018, un llibre que ella ha definit com una “tragèdia” plena de “càstig”. Aquest és el segon volum de l’autora barcelonina, que ja va ser premiada amb Olives Picants (Premi El Lector de l’Odissea de l’any 2011).

En aquesta ocasió Monreal s’endinsa en la ment de Tristany, un home educat per a l’èxit i una vida perfecta, però a qui les coses comencen a anar-li malament. “Quan vaig començar a escriure a aquest llibre tenia ganes de castigar algú i ficar-me en la pell d’un home”, ha explicat l’autora a la presentació del llibre aquest dimecres a Barcelona. “Per a mi era bonic canviar el gènere, que crec que és un punt de vista determinant a la vida, en les decisions que prenem i en allò que fem”, ha afegit Monreal.