Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Els Premis Llibreter reconeixen els millors llibre de l’any segons les llibreries

|

- Publicitat -

ACN- Els Premis Llibreter que organitza el Gremi de Llibreters de Catalunya i atorguen les llibreries del Principat ha anunciat els reconeixements als llibres d’aquest any. El Premi té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

El l’apartat de Literatura Catalana el premi ha estat per Ignot, de Manuel Baixauli (Periscopi).  Segons els organitzadors, “Baixauli t’endinsa en un univers creatiu, desolador, angoixant moltes vegades, en el que no saps si és la teva ment o la seva pròpia història la que et juga una mala passada. Una literatura per creure, una literatura per llegir”.

Publicitat

Pel que fa al premi Altres Literatures el reconeixement ha estat per Tardor d’Ali Smith (Raig Verd), traduït per Dolors Udina, “una obra de múltiples facetes que gravita sobre una relació de veïnatge d’on neix una afectivitat atípica i un aprenentatge mutu entre els dos protagonistes que creix amb els anys, i amb el Brexit de teló de fons. El seu estil narratiu intel·ligent incorpora trets de gran humanitat, intimistes i poètics amb moments d’humor àcid i d’altres amb dissertacions sobre temes d’actualitat i reflexions sobre l’Art. Aquests trets conformen un calidoscopi literari que fan d’Ali Smith una autora imprescindible”.

Literatura infantil i juvenil

El Premi Llibreter 2020 de Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures l’ha rebut Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers / Aristóteles y Dante descubren los secretos del universo, de Benjamin Alire Sáenz, editat per L’Altra Tribu (traducció de Maria Climent) i Cross Books (traducció de Sonia Verjovsky Paul), respectivament.

Ha estat premiat per ser “un llibre fantàstic en què dos nois, diferents entre ells i una mica rars, tenen una amistat especial, una amistat per a tota la vida. Uneix-te a descobrir l’univers amb Aristòtil i Dante”.

Àlbum il·lustrat

Pel que fa al Premi Llibreter 2020 d’Àlbum Il·lustrat l’ha rebut Migrants d’Issa Watanabe (Libros del Zorro Rojo) “per la manera com explica una realitat com la dels migrants i refugiats: amb valentia i mostrant-ne la duresa, i alhora amb esperança, preciosisme i detall”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut