Edició 2178

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de juliol del 2024
Edició 2178

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 12 de juliol del 2024

El fotoperiodista Aleix Solernou aplega imatges de l’1-O al llibre ‘La revolta del poble”

|

- Publicitat -

La revolta del poble (Edicions de L’Albí) és un volum amb 250 imatges que fan reviure l’històric dia de votació de l’1 d’Octubre del 2017: l’ambient festiu dels col·legis electorals, els nervis, la por i la tensió per un possible desembarcament de la Guàrdia Civil, i la petjada que van deixar les càrregues policials als pobles del Bages, una de les comarques més castigades per la violència dels agents espanyols. Encara que el llibre se centri a la comarca del Bages, el fotoperiodista Aleix Solernou està convençut que la gent d’arreu de Catalunya se sentirà identificada amb aquest llibre. “Tothom que va participar en el referèndum es reconeixerà en aquestes històries perquè són les històries d’un país que va resistir durant tot el dia per defensar les urnes. La il·lusió i l’alegria en poder votar, la por d’una possible arribada de la Guàrdia Civil i la dignitat de la gent va imperar arreu de Catalunya”.

Publicitat

Preservar la memòria

Amb aquest llibre, Solernou vol preservar la memòria i donar a conèixer els fets que es van viure en uns dels dies més importants que ha viscut Catalunya en la seva història més recent. “Volia fer un llibre que barregés una gran quantitat de fotografies amb la força de les paraules per copsar les històries de persones anònimes que van formar part de la revolta d’un poble que es va alçar per fer front a la repressió de l’Estat espanyol. I ho volia deixar imprès sobre paper, perquè per molts anys que passin, ningú oblidi com es va viure l’1 d’Octubre al nostre país”.

Agressió a Jordi Pesarrodona

En un dels capítols del llibre, es descriu com va ser la càrrega policial a l’Escola Joncadella de Sant Joan de Vilatorrada, col·legi on hi havia Jordi Pesarrodona. Tal com va revelar un dels caps de l’operatiu de la Guàrdia Civil, van anar-hi perquè sabien que es trobarien el pallasso que s’havia fet aquella fotografia viral al costat d’un agent durant els escorcolls del 20 de setembre al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya. La càrrega policial va deixar nombrosos ferits, entre els quals Pesarrodona, que es va plantar davant la Guàrdia Civil per impedir que els agents poguessin entrar a l’escola i endur-se les urnes.

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut