Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

El filòsof, periodista i guionista Francesc Orteu, nou director de l’editorial Rata

El filòsof, periodista i guionista Francesc Orteu és el nou director de l’editorial Rata Books, del Grup Enciclopèdia Catalana. Segons ha indicat l’empresa, la seva tasca serà “donar continuïtat” al […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 23/11/2018

El filòsof, periodista i guionista Francesc Orteu és el nou director de l’editorial Rata Books, del Grup Enciclopèdia Catalana. Segons ha indicat l’empresa, la seva tasca serà “donar continuïtat” al projecte fundat el 2016 per Iolanda Batallé, nomenada recentment directora de l’Institut Ramon Llull.

Vinculat al món de l’edició des dels anys 90, Orteu ha estat un dels assessors de l’editorial des que va ser fundada. El responsables de Rata subratllen que el segell es defineix per “l’alta qualitat literària dels seus textos i pels llibres arriscats, escrits des de la necessitat”. Ha traduït al català i al castellà autors com Sanmao, l’escriptora xinesa contemporània “més llegida”, Han Kang, autora coreana guanyadora del Man Booker Internacional, o la gal·lesa Angharad Price.

L’aposta de Rata pels autors locals passa per la publicació dels treballs d’escriptors inèdits fins ara com Natàlia Cerezo o d’autors consolidats com Josep Lluís Badal o David Monteagudo. També ha recuperat textos d’Aurora Bertrana.