Diumenge, 31 de maig de 2020 - Edició 675
La República

Edicions de 1984 celebra els seus 35 anys

Edicions de 1984 celebrarà els seus 35 anys amb una nova col·lecció de narrativa, que portarà per nom Rebrot i que tindrà com a primera obra El problema de Spinoza […]

Ramon Moreno
Ramon Moreno 06/11/2018

Edicions de 1984 celebrarà els seus 35 anys amb una nova col·lecció de narrativa, que portarà per nom Rebrot i que tindrà com a primera obra El problema de Spinoza d’Irvin D. Yalom, i la reedició d’Oracions de Santiago Rusiñol, publicat el 1897 i considerat el primer llibre de proses poètiques de la literatura catalana. Josep Cots, el director editorial, ha assegurat que el seu únic objectiu, com ja ho era en el seu inici, és persistir i ha anunciat que qui el substituirà a l’editorial és l’actual editora de 1984 Laura Baena. L’editorial, com ha explicat Cots, ven uns 30.000 llibres l’any en el seu conjunt amb un 20% de fons i un 80% de novetats.

Cots ha recordat que van començar l’any 1983 com un homenatge al llibre 1984 i està molt d’acord amb el que deia Orwell. De les diferents etapes que ha viscut l’editorial, Cots ha recordat que durant la crisi econòmica, a partir del 2009, van fer un pas en el sentit contrari dels que feia tothom i va ser doblar la producció i passar de 10 títols l’any a publicar-ne entre 20 i 25.

Entre els llibres i autors importants publicats al llarg de la seva història, ha citat, entre d’altres, l’obra Olor de colonia de Sílvia Alcàntara, que va tenir un gran èxit, així com els autors Elizabeth Strout, Hans Fallada i Claudio Magris.

Rebrot

Edicions de 1984 publicarà una nova col·lecció i que donarà una nova oportunitat a obres de valor del catàleg de l’editorial ja exhaurides i a vegades reclamades pels lectors. “L’objectiu serà intentar donar vida a obres molt valorades i que han tingut un pes important a l’editorial”, ha dit Cots.

L’edició dels llibres serà en tapa dura i al mateix preu de la rústica i aplegarà obres de tots els temps tant nacionals com internacionals. La col·lecció s’inaugurarà amb El problema de Spinoza d’Irvin D. Yalom amb traducció de Carles Miró. Del mateix autor nord-americà, Edicions de 1984 ha publicat també El dia que Nietzche va plorar (1992), En el cor de la nit (2008) i Criatures d’un dia (2015).

Oracions

L’editorial publica aquesta setmana Oracions de Santiago Rusiñol que es va publicar l’any 1897 en una edició de l’autor Raül Garrigasait. Editades amb dibuixos de Miquel Utrillo i partitures d’Enric Morera, l’obra són pregàries estètiques que estan adreçades a l’alba, les cascades, el vent, la pluja, la lluna, la boira, la infantesa, l’amor o els xiprers. “L’hem pogut publicar amb els mateixos elements de fa 120 anys”, ha explicat Cots, qui ha dit que és la primera prosa poètica de la literatura catalana.

Relacionats