Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Debbie Harry, deessa del rock

La cantant de Blondie publica les seves memòries

Ramon Moreno 23/07/2020

Sens cap mena de dubte, Debbie Harry és una de les grans icones de la música rock. Pionera del punk, l’any 1974, amb els Blondie, va ser una assídua del mític CBGB, abans d’evolucionar cap a formats més assequibles. Els seus primers discos són una salvatge sacsejada de ritme juvenil i temes com “Heart Of Glass” formen part de totes les antologies de la música del segle XX.

De cara (Libros Cúpula) és una mirada íntima i irreverent de Harry a la seva pròpia vida, dels inicis de l’escena punk i new wave a Nova York, a la seva relació amb les drogues i la seva trajectòria musical en una indústria dominada pels homes. Tanmateix Debbie Harry ha fet també incursions al món del cinema i el periodisme musical.

Presentades com unes “memòries atípiques”, el llibre es composa de textos de la pròpia Debbie Harry i entrevistes fetes per la periodista Sylvie Simmons, i s’acompanyen de nombroses fotos inèdites.

“M’agrada veure que he aconseguit més coses a la vida que les que s’esperava de mi”, diu la cantant a la presentació de De cara.