Dilluns, 24 de gener de 2022 - Edició 1278
La República

Cebra Negra, nou festival de crònica negra a Figueres

Tindrà lloc al mes de març a la capital de l’Alt Empordà i retrà homenatge al forense Narcís Bardalet

Ramon Moreno 05/01/2022

La ciutat de Figueres (Alt Empordaà) acollirà la primera edició del festival de novel·la i crònica negra: Ceba Negra.  L’esdeveniment està organitzat per l’Ajuntament de Figueres i l’associació Acocollonat amb el suport la llibreria Bookman Xavi Gorro i Ràdio Vilafant.

Durant el primer cap de setmana de març reconeguts escriptors, autors i periodistes de crònica negra, true crime i novel·la negra participaran en el festival. Entre els primers noms que han avançat hi destaquen la periodista d’El Punt Avui Tura Soler, que ha escrit El pantà maleït: les morts de Susqueda; el periodista de La Vanguardia Toni Muñoz, autor del llibre Solo tu me tendrás  sobre el crim de la guàrdia urbana; el doctor forense Narcís Bardalet, que rebrà el primer guardó Fulla Negra; l’autora del podcast Criminopatia Lara Tisca i la periodista del programa Crims, Anna Punsí. En les pròximes setmanes es confirmaran més participants.

El festival es concentrarà a l’auditori dels Caputxins i en diferents espais de la ciutat. Hi haurà taules rodones, presentacions i conferències  i es tractaran temes com l’evolució del periodisme de crònica negra, la comunicació del true crime i l’explosió del gènere recentment. També es realitzarà en directe el podcast La nit més fosca, de Ràdio Vilafant, entre altres activitats.