Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Torra reivindica “l’exigència” i el “compromís” dels catalans amb la llengua i denuncia la “residualització” del català

El president de la Generalitat considera que la llengua és “allò que ens defineix plenament com a nació”

Agències 18/02/2020
Pla general del President de la Generalitat, Quim Torra, el president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder i de la Torre i la consellera Mariàngela Vilallonga Vives als VII Premis Mari Gasull i Roig a Barcelona el 17 de febrer del 2020.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat “l’exigència” i el “compromís” dels catalans amb la llengua i ha denunciat la situació de “residualització” que pateix el català. Torra ho ha dit en el marc del lliurament del VII Premi Martí Gasull i Roig de la Plataforma per la Llengua, que ha distingit la Llibreria Catalana de Perpinyà per la tasca que fa a favor del català. La cerimònia ha tingut lloc al Teatre Poliorama, a Barcelona.

 

“Crec que la llengua ens agermana, ens cohesiona, ens dóna oportunitats a tots, i sobretot posa la cultura i les persones just al centre, és allò que ens defineix plenament com a nació”, ha afirmat el cap de l’executiu català.

 

Torra també ha mostrat el seu suport a la campanya ‘No em canviïs de llengua’, iniciada a Twitter per l’activista Rosario Palomino, que té per objectiu conscienciar els catalanoparlants perquè no canviïn de llengua davant d’algú que pensin que no sap parlar en català. “Tot el meu suport a aquest programa, que és part d’aquesta lluita compartida”.

 

Cal recordar que la setmana passada hi va haver una polèmica al Parlament quan l’alcaldessa de Vic i diputada, Anna Erra, va fer esment a aquesta campanya reclamant als catalans “autòctons” que no canviessin de llengua davant d’aquells que “que pel seu aspecte físic o pel seu nom” no semblen catalans