Dimecres, 7 de desembre de 2022 - Edició 1595
La República

L’Obra Cultural Balear planta Felip VI i li retreu per correu el discurs del 3-O, els presos polítics i que ignori la llengua catalana

Sense por, el president de l’Obra Cultural Balear (OCB) ha plantat sense excuses al monarca Felip VI en la tradicional recepció que ofereix cada estiu al palau de l’Almudaina que, […]

Joan Solé 31/07/2018

Sense por, el president de l’Obra Cultural Balear (OCB) ha plantat sense excuses al monarca Felip VI en la tradicional recepció que ofereix cada estiu al palau de l’Almudaina que, enguany, es farà aquest divendres 3 d’agost.

El president de l’entitat cultural, Josep de Luis, no només ha rebutjat la invitació de la Casa Real, sinó que també ha respost a aquesta amb un text on ha retret a Felip VI el seu discurs del 3 d’octubre on es posicionava al costat de la repressió policial, que “impossibiliten l’homologació d’una relació institucional normal i regida pels valors democràtics”, el fet que hi hagi presos polítics a l’Estat i denuncia que “ignora” una vegada més la “la llengua pròpia d’aquesta terra, que és, tal com reconeix la legislació vigent, la llengua catalana”.

Aquest és el correu que ha enviat l’OCB a la Casa Real

Bon dia,

En resposta a la vostra convidada per assistir a la recepció del proper divendres dia 3 d’agost al palau de l’Almudaina, en primer lloc he d’agrair la deferència institucional amb l’entitat que presidesc, fundada l’any 1962.

En segon lloc, com bé deveu haver previst, els he de comunicar que les circumstàncies actuals i el paper que ha triat jugar la monarquia, impossibiliten l’homologació d’una relació institucional normal i regida pels valors democràtics.

Escrivint aquestes línies retrona a la memòria el vostre discurs de dia 3 d’octubre de 2017 i me ve al record la imatge de l’amic Jordi Cuixart a través del vidre de la presó quan el passat dia 22 de juliol vaig anar a veure’l per darrer cop.

Divendres dia 3 no assistiré, per tant, a la recepció. Quedaré a ca nostra, gaudint de la companyia familiar que li és privada tan a Jordi Cuixart com a la resta de presos polítics, i aprofitaré el moment per tenir un record pels veritables defensors de la llibertat, el respecte i els valors democràtics.