Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Lliçó de l’Acampada Jove, queda cancel·lada, cosa que no han fet ni e Canet Rock ni el Festival Cruïlla

El festival que cada any organitza les joventuts d’ERC ha quedat suspès, una decisió valenta i solidaria vist l’augment de contagis de Covid-19

Redacció
Redacció 11/07/2021
Un concert de l'Acampada Jove/ Marc Puig

Els test d’antígens no poden evitar l’expansió de la pandèmia que provoca les aglomeracions de gent com ha passat en els festivals esmentats

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) han informat aquest dissabte que cancel·len la celebració de l’Acampada Jove d’enguany davant de l’explosió de contagis” de covid-19 dels darrers dies, especialment entre el jovent, que és el segment de població menys vacunat. En un comunicat, els organitzadors del festival han anunciat la seva decisió i han garantit que qui tingui entrada rebrà els diners que va pagar per obtenir-la “els propers dies de forma automàtica”. L’Acampada Jove d’aquest 2021 s’havia de celebrar el cap de setmana vinent, del 16 al 18 de juliol, a Montblanc.

Després que la pandèmia ja obligués a no celebrar l’Acampada Jove el 2020, aquest any s’havien previst mesures com tests d’antígens, formats reduïts i l’eliminació de la zona d’acampada per evitar riscos. No obstant això i davant de l’augment de casos de coronavirus, els organitzadors han optat finalment per no celebrar tampoc l’edició d’aquest any “per responsabilitat col·lectiva, per prudència i per cuidar-nos tots i totes”.

El festival reivindicatiu que se celebra des del 1996 tenia en cartell per a aquest 2021 grups com Doctor Prats, Buhos, Zoo, Ebri Knight, Oques Grasses, Roba Estesa i El Diluvi.