Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

[Vídeo] Contundent i emotiu acte institucional de la Diada: Un clam per la llibertat i per la República

Un clam per la llibertat i la República La Marxa per la Llibertat, encapçalada pels presidents de la Generalitat i del Parlament, ha arribat al voltant de les deu de […]

Joan Puig
Joan Puig 10/09/2018
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant un dels actes institucionals de la celebració de la Diada el 10 de setembre del 2018 a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Pla general. (Horitzontal)

Un clam per la llibertat i la República

La Marxa per la Llibertat, encapçalada pels presidents de la Generalitat i del Parlament, ha arribat al voltant de les deu de la nit a la Plaça Sant Jaume, i ha estat rebuda per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Torra ha entregat la flama del Canigó al nét de Pompeu Fabra, Pompeu Rahola i Fabra, que ha estat acompanyat a l’escenari per familiars d’alguns dels presos. Tot seguit, s’han projectat imatges dels presos i “exiliats” a la façana del Palau de la Generalitat acompanyades per la lectura de versos sobre la llibertat. Una de les sorpreses de la nit ha estat l’aparició de Lluís Llach al piano, acompanyat per la ballarina Marta Carrasco.

El cantautor Lluís Llach actua en el marc de la festa institucional de la Diada el 10 de setembre del 2018. Pla general. (Horitzontal)

L’espectacle ha seguit amb les actuacions de Roger Mas, Paula Valls o Judit Neddermann mentre es projectaven imatges dels moviments migratoris i de les càrregues policials de l’1-O. El moment culminant ha arribat amb la interpretació de la cançó ‘Agafant l’horitzó’ de Txarango, que ha finalitzat amb la projecció de la paraula ‘Llibertat’ a la façana del Palau. La interpretació d”Els Segadors’ ha posat punt i final a l’acte.