Dijous, 2 d'Abril de 2020 - Edició 616
La República

Agenda virtual: activitats per avui divendres

Una selecció d’activitats culturals que es poden seguir a la xarxa

Ramon Moreno
Ramon Moreno 20/03/2020

Música 

El festival Esperanzah! amb el cicle enCantados estrenen la proposta Esperanzah! a Casa, un festival solidari i inclusiu que va començar el dilluns amb la cantant Raquel Lúa i Patri Ruiz i que inclou actuacions però també xerrades a la xarxa. Aquest divendres els protagonistes de la iniciativa seran la psicòloga María Canals, Mar Sabé, portaveu d’Open Arms i la música del cantautor Feliu Ventura, que repassarà la seva trajectòria.

A través de la iniciativa Jo em quedo a casa Tarragona actuaran aquest divendres Juan Agres, Josué Trumpet, Roba Estesa, Luca Baffi, Júlia Bobb, Fauna, Pepet i Marieta i Nana Rolz.

Ramon Mirabet té una cita amb els seus seguidors cada dia a les set de la tarda. Aquest dilluns va convidar a tocar (per streaming també) als cantautors Marwan i Rozalén i aquest dimecres a Gerardo Romero i Dani Fernández.

En clau de jazz i a través de L’Auditori a casa teva es podrà gaudir de la Consagració (Rite), la relectura en clau moderna de ‘La consagració de la primavera’ d’Stravinski, un encàrrec que L’Auditori va fer a la Néstor Giménez Orchestra.

Clàssica

L’Auditori a casa teva presenta una selecció de concerts íntegres que s’anirà ampliant durant els propers dies com el concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya a la Sagrada Familia, que va servir de presentació de Kazushi Ono com a titular de la formació, el Concert a la platja o la interpretació de la Simfonia Primavera de Robert Schumann. A aquests concerts s’hi sumaran obres del repertori simfònic tocats per l’OBC i que es van enregistrar dins pel programa Ets música de TVC. De la Banda Municipal es recuperarà el darrer Concert de Nadal, que es va celebrar el mes de desembre passat a la Sala Pau Casals.

Familiar

L’Auditori a casa teva també permetrà que tota la família gaudeixi d’alguns dels espectacles familiars del Servei educatiu de L’Auditori. Es podran veure algunes de les propostes consolidades de la nostra programació, com Pica-So i Sonets de joguina, i també el darrer espectacle familiar de L’Auditori, Out of the Cage, estrenat dies abans de l’inici del confinament.

A la llibreria Ona contacontes El tigre que va venir a berenar, de Judith Kerr (Kalandraka) amb la llibretera Meri Ral. 

Art 

La Fundació Joan Miró ha posat en marxa la iniciativa digital Miró a casa, on inspiraran al públic l’art de Joan Miró, proposaran jocs i activitats per despertar la creativitat a casa i descobriran algun dels seus secrets més ben guardats.

Llibres 

Les activitats per aquests divendres a la llibreria Ona inclouen una conversa amb Montse Ayats, presidenta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, sobre el futur de Sant Jordi, a les sis de la tarda. I A dos quarts de set de la tarda, es conversarà amb Marta Farré, llibretera de La Singratalla a Tremp i impulsora de la iniciativa Sant Jordi virtual.

Relacionats