Diumenge, 5 de juliol de 2020 - Edició 710
La República

Pudor a clavegueres: L’Audiència Nacional registra el domicili de Gonzalo Boye per blanqueig

L’Estat a la desesperada: Atac a l’advocat de la defensa de Carles Puigdemont

Gerard Sesé
Gerard Sesé 21/10/2019
L'advocat Gonzalo Boye | Marc Puig

L’Estat a la desesperada: ara busca atacar a l’advocat que defensa els interessos del president Carles Puigdemont. La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón ha ordenat diverses entrades i registres, una d’elles al domicili del lletrat Gonzalo Boye, per un delicte de blanqueig de capitals vinculat amb un altre delicte contra la salut pública, segons confirmen a La Vanguardia fonts jurídiques. Es tracta d’una operació que s’ha iniciat aquest matí i que té un fort tuf a clavegueres de l’Estat.

Gonzalo Boye ha fet fortuna al Principat per les seves victòries protegint els exiliats i pel seu to desenfrenat contra l’Estat espanyol, els seus dirigents i els seus poders fàctics. Ara mateix és un dels enemics més temibles de l’Estat i que més maldecaps ha generat al regne d’Espanya.

Boye coneix bé les males arts de l’Estat. L’any 1996 va ser condemnat injustament per la mateixa Audiència Nacional a 14 anys de presó per col·laborar amb l’organització terrorista ETA en el segrest de l’industrial Emiliano Revilla quan ell estava residint a Xile.

AMPLIACIÓ.- L’Audiència Nacional imputa Boye per blanqueig de capitals

La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón ha citat a declarar dimecres l’advocat Gonzalo Boye com a investigat per un delicte de blanqueig de capitals.

Un grup d’advocats denuncia la investigació a Boye al Relator de l’ONU per a la independència de jutges i lletrats

El Centre Europeu de Drets Constitucionals i Humans ha denunciat la investigació de l’Audiència Nacional a l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, al Relator Especial de l’ONU per a la independència de jutges i lletrats. L’entitat que agrupa advocats de drets humans, entre ells Boye, ha emès un comunicat aquest dilluns on assegura que la investigació per un delicte de blanqueig de capitals està basada en “un pretext fals amb l’objectiu de desacreditar” Boye per defensar Puigdemont. Per això, ha reclamat al Relator Especial de l’ONU, Diego García-Sayán, que exigeixi al govern espanyol “mesures contra els atacs” al lletrat de l’expresident i que “garanteixi la neutralitat de la judicatura espanyola”.

El centre amb seu a Berlín creu que s’estan fent “denúncies de mala fe processal” contra Boye per “descoratjar-lo en l’exercici legítim dels seus deures professionals”. En aquest sentit, remarquen que la sentència de l’1-O ha donat pas a “una nova onada d’atacs” contra Boye. “La investigació pretén destruir la reputació i experiència professional de Boye”, afirma Wolfgang Kaleck, secretari general d’aquesta organització.

Relacionats