Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Primeres cancel·lacions i retards a l’aeroport del Prat

[Vídeo] La Policia espanyola tira pots de fum per a dispersar els manifestants

Agències 14/10/2019
Milers de persones intenten accedir a l'interior de la T1 des del pati, el 14 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

L’aeroport del Prat ha cancel·lat per ara cinc vols, segons s’indica a les pantalles informatives que hi ha a la terminal 1, enmig de la protesta per la sentència de l’1-O. Els avions havien de sortir de Barcelona amb destinació Madrid, Santander, Menorca, Eivissa i París.

Segons ha pogut saber l’ACN, el personal d’atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d’embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. A més, hi ha diversos vols que pateixen retards. Amb tot, fonts d’AENA ho desvinculen de la protesta de Tsunami Democràtic i ho atribueixen a l’operativa de les companyies.

D’altra banda, dins la zona d’embarcament la situació és de normalitat. Segons ha pogut observar l’ACN, el ritme és l’habitual entre passatgers i membres de la tripulació que fan cua per agafar un vol i turistes que arriben i recullen l’equipatge.

AMPLIACIÓ.- 67 vols cancel·lats a l’aeroport del Prat amb motiu de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O

Les companyies aèries que operen a l’aeroport del Prat han cancel·lat aquest dilluns 67 vols dels 1.066 previstos com a conseqüència de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O, segons ha indicat Aena. Alguns dels avions que no s’han pogut enlairar tenien destí Madrid, Santander, Menorca, Eivissa i París. El personal d’atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d’embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. De la seva banda, els Mossos d’Esquadra han recordat que “accedir a les zones restringides dels aeroports constitueix un delicte greu” i han demanat als ciutadans que segueixin les indicacions “policials en tot moment”. Vueling, d’altra banda, ha dit que ja han cancel·lat un centenar de vols.

AMPLIACIÓ.- 108 vols cancel·lats a l’aeroport del Prat amb motiu de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O

Les companyies aèries que operen a l’aeroport del Prat havien cancel·lat a les vuit del vespre 108 dels 1.066 vols previstos per a aquest dilluns com a conseqüència de les concentracions en contra de la sentència de l’1-O, segons ha indicat Aena. Alguns dels avions que no s’han pogut enlairar tenien destí Madrid, Santander, Menorca, Eivissa i París. El personal d’atenció al client de les diverses companyies aèries recomana als passatgers afectats que no surtin de la zona d’embarcament i que esperin dues hores per veure com evoluciona la situació. De la seva banda, els Mossos d’Esquadra han recordat que “accedir a les zones restringides dels aeroports constitueix un delicte greu” i han demanat als ciutadans que segueixin les indicacions “policials en tot moment”.