Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Pícnic per la República prepara un seguit d’accions contra empreses que “col·laboren amb l’opressor”

La primera convocatòria pretén denunciar Movistar, que cedirà dades a l’INE per poder espiar els ciutadans i ha acceptat el tancament de webs com la de Tsunami Democràtic

Redacció
Redacció 07/11/2019

Les mobilitzacions ciutadanes no s’aturen malgrat que ja fa quatre setmanes que es va publicar la sentència contra els presos polítics i l’independentisme en el seu conjunt.

Un dels agents més actius en les convocatòries i accions massives de protesta, juntament amb els CDRs, és el col·lectiu ciutadà anònim Pícnic per la República.

A través dels seus canals oficials a les xarxes ha explicat que inicia un seguit d’accions enfocades a denunciar les empreses que col·laboren amb l’opressor: els grans poders a l’ombra i que esdevenen, en realitat, un dels tentacles més ferotges que té l’Estat a l’hora de lluitar contra l’independentisme.

La primera empresa a denunciar és Movistar. L’operadora de telèfon que des de PxR expliquen que “ha jubilat a polítics espanyols”. Certament, en l’última dècada fins a 12 polítics de primera linina han usat les portes giratòries un cop acabada la seva carrera política.

També, Movistar, juntament amb Vodafone i Orange, ha cedit les dades a l’Estat perquè aquest pugui espiar els ciutadans amb l’excusa que l’INE farà un informe de mobilitat interna.

Fins i tot, PxR recorda que aquestes operadores han tancat webs al servei de l’Estat com és el cas de Tsunami Democràtic vulnerant drets fonamentals. I, ja que ens hi posem a denunciar, recordar que l’Estat espanyol és un dels membres de la UE on els ciutadans paguen més pel telèfon i Internet.

La convocatòria és avui a les 19h a la botiga i centre logístic de Movistar a Barcelona, a la plaça Catalunya per empaperar-la. A les  xarxes i al seu web ofereixen diferents cartells com els següents: