Dijous, 6 d'agost de 2020 - Edició 742
La República

Els turistes continuen apostant per Barcelona malgrat les protestes per la sentència de l’1-O

L’empresa de lloguers vacacionals, Friendly Rentals, ha emès un comunicat

Avatar
Agències 23/10/2019
Imatge d'una protesta per la sentència a l'aeroport de Barcelona

Friendly Rentals, empresa de lloguers vacacionals, ha assegurat que les reserves turístiques continuen creixent malgrat les protestes que han tingut lloc a Barcelona després de la publicació de la sentència del procés.

Des de l’empresa han remarcat en un comunicat que “l’any 2019 ha estat un bon any per al turisme a Barcelona i ho continuarà sent”. En general, les reserves han augmentat un 20% en relació amb l’any passat i “continuen creixent malgrat les protestes”.

Segons les dades de l’empresa, les reserves per al 2020 s’han incrementat i els tres dies posteriors a la publicació de la sentència del procés van pujar un 3% pel que fa a l’any passat.

No obstant això, des de l’empresa han admès que s’ha registrat una baixada en les reserves i un augment en el nombre de cancel·lacions, encara que han matisat que l’escenari “no ha estat crític”. En aquest sentit, Friendly Rentals ha detallat que el dia de la vaga del 18 d’octubre, l’empresa va registrar una mitjana “alta” de ‘check-ins’.

Les dades de Friendly Rentals mostren que la majoria de les cancel·lacions han estat per part dels turistes de països de proximitat, com França i Itàlia, i dels nacionals, encara que cal tenir en compte que, en el còmput total de les seves reserves, el mercat espanyol en representa el 6%.

Arran de la situació actual, l’empresa ha baixat “els preus de les properes setmanes”, encara que confien que durant els propers dies “s’estabilitzi la situació”.

Relacionats