Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El Gobierno a la desesperada: Set ministres concedeixen entrevistes per netejar la imatge d’Espanya

Operació neteja: Fins a set membres del Gobierno van atendre el dilluns a diaris i televisions d’Europa i Amèrica Llatina

Redacció 15/10/2019
Pla general del consell de ministres del govern de Pedro Sánchez, el 15 de febrer del 2019 (horitzontal)

El Gobiero espanyol i les clavegueres de l’Estat se senten febles davant el relat de l’independentisme. Les dures sentències han acabat de dilapidar la imatge d’Espanya a escala internacional i, de nou, l’argumentació unionista perd davant els raonaments sobiranistes.

La premsa internacional ha cobert la publicació de les sentències i la protesta ciutadana i s’escampa com una taca d’oli la idea que el veredicte és una venjança que no pas un acte de justícia.

Davant de tot això, la maquinària de l’Estat intenta a la desesperada fer girar la truita: Els ministres de Sánchez han concedit entrevistes a mitjans internacionals per intentar contrarestar la mala imatge d’Espanya i han hagut de dir en diferents ocasions que el regne espanyol és un Estat de Dret que funciona.

A part de la declaració institucional en anglès de Pedro Sánchez, fins a set membres del Gobierno van atendre el dilluns a diaris i televisions d’Europa i Amèrica Llatina per explicar la posició de l’Executiu davant una sentència que ha tingut ampli ressò a la premsa internacional:

1- A la capçalera mexicana ‘Milenio’, la vicepresidenta Carmen Calvo defensa que la sentència “demostra” que Espanya és “una gran democràcia” i que la seva justícia és “garantista i funciona”.

2- El ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, és un altre dels membres del Govern que més va atendre el dilluns els mitjans internacionals. Al diari argentí ‘Clarín’, Ábalos remarcava que s’han jutjat “fets, no idees” i assenyala que als condemnats se’ls haurà de tractar com a qualsevol altre pres en relació amb els beneficis penitenciaris que se’ls pugui concedir.

3- La ministra de Treball, Magdalena Valerio, va atendre el diari belga ‘La Libre Belgique’, on va sostenir que el veredicte del Suprem “no hauria de tenir un impacte” en les eleccions del 10 de novembre.

4- En el principal rotatiu econòmic alemany, ‘Handelsblatt’, la titular d’Hisenda, María Jesús Montero, defensava que “l’únic camí viable” per solucionar el conflicte és, un cop ha parlat la justícia, solucionar el problema mitjançant el diàleg.

5- El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va ser l’encarregat d’atendre al diari italià Corriere della Sera, en una entrevista on demanava a tots “moderació” i adverteix que el Govern està preparat “per a tot”.

6- La titular de Sanitat, María Luisa Carcedo va defensar Espanya a la capçalera italiana ‘La Stampa’.

7- El ministre de Cultura, José Guirao, va parlar amb periodistes de ‘Il Messagero’ per defensar el sistema jurídic espanyol i el bon funcionament de l’Estat de Dret.