Dilluns, 24 de Febrer de 2020 - Edició 578
La República

[Vídeo] Centenars de persones s’uneixen a la proposta d’un independentista d’escortar Puigdemont fins al Parlament

El passat vuit de març, Rai López Calvet va publicar a Twitter un missatge on s’oferia “voluntari per venir a Waterloo a buscar” Carles Puigdemont i “acompanyar-lo fins al parlament […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 12/03/2019
Carles Puigdemont / ACN

El passat vuit de març, Rai López Calvet va publicar a Twitter un missatge on s’oferia “voluntari per venir a Waterloo a buscar” Carles Puigdemont i “acompanyar-lo fins al parlament per fer efectiu el mandat de l’1-O”. “Garanteixo protegir-te i evitar qualsevol tipus de detenció que consideri il·legal. No parlo de broma. Algú s’apunta?”, afegia en una publicació que es va viralitzar a les xarxes socials.

Avui mateix, aquest jove de les terres de l’Ebre ha difós un vídeo explicant que “m’han arribat centenars de missatges privats de gent totalment anònima” que s’oferia a acompanyar-lo, fins i tot transmetent-li les seves dades personals. Ciutadans disposats -segons ell- a “jugar-se el físic, la llibertat i el patrimoni per fer efectiu un mandat en el qual tots creiem” i pel qual “ens van rebentar físicament i moralment”. També ha assegurat que “vaig rebre moltíssimes amenaces de mort per la meva ideologia independentista, però no guardo cap rancor”. “No són ells qui parlen, sinó la manipulació de l’Estat per aturar el procés”, diu.

Pel que fa a la seva proposta, amb tot, ha apuntat que va ser contactat per diverses personalitats explicant “perquè no podia portar a terme aquesta acció” i ha lamentat que “Catalunya es troba en un clima post i pre 155, perquè esperen qualsevol acte polític que estigui relacionat amb el procés per aplicar-lo indefinidament”. “Aprofiten qualsevol mobilització pacífica per intentar responsabilitzar-nos d’una violència inexistent, per a desprestigiar-nos a nivell internacional, i això ens hauria de preocupar”, ha advertit per concloure que “no podem continuar convocant actes a Catalunya”. “Només ens fa mal a nosaltres mateixos, a les nostres institucions, al nostre cos de policia…”, afirma per apuntar a la internacionalització del conflicte “no a nivell polític, sinó a nivell de poble” com a única solució.

Ha lamentat doncs que el resultat del referèndum de l’1-O -“pel qual vam donar-ho tot”- “no el reconeguin ni a Espanya ni a Europa ni a nivell internacional” i ha anunciat que “vist això, em veig obligat a iniciar una mobilització particular en la qual només hi haurà dues exigències: que Europa organitzi un referèndum pactat i controlat per observadors internacionals en territori català i que es traslladi el judici als presos polítics al tribunal d’Estrasburg”. Rai López Calvet ha fet una crida a que totes aquelles persones i entitats que estiguin a favor del dret a decidir li donin suport i s’uneixin a la seva iniciativa.

“El proper 24 de Març de 2019, a les 12 hores, iniciaré una marxa a peu d’uns 35 dies des de la frontera catalano-francesa fins a Waterloo, per exigir a Europa que intervingui en el procés independentista Català”, ha explicat, per afegir que espera ser rebut a la Casa de la República per Puigdemont i la resta d’exiliats. “Des d’allà ens dirigirem al Parlament Europeu, on esperarem de forma indefinida fins a aconseguir les nostres reivindicacions”, ha sentenciat.

Relacionats