Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Plantofada de Sor Lucía Caram a Colau sobre el Rei i el 17-A: “És incompatible vendre armes i retre homenatge a les víctimes”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest diumenge que “hi ha molts altres dies a l’any per parlar de monarquia o república” i ha insistit que no es polititzi […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 12/08/2018
Sor Lucia Caram, en una imatge d'arxiu

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest diumenge que “hi ha molts altres dies a l’any per parlar de monarquia o república” i ha insistit que no es polititzi l’acte d’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona) el 17 d’agost.

En una entrevista d’El País recollida per Europa Press, Colau ha reconegut que li va saber greu “la guerra de banderes a la manifestació a la qual va assistir el Rei” després dels atemptats i ha subratllat que en el primer aniversari de l’atemptat tothom serà benvingut.

“Em va fer vergonya per les víctimes. Totes les idees són legítimes, però en un moment així és una barbaritat que algú busqui polèmiques per treure rèdit polític. És moralment repugnant”, ha afegit.

Sor Lucía Caram para els peus a Colau

Pocs minuts després de la notícia, Sor Lucía Caram penjava al seu perfil de Twitter una reflexió que dilapida de principi a fi el discurs d’Ada Colau i dels comuns sobre la presència del rei a Barcelona per aquest 17-A.

La vergonya que va sentir Colau per les víctimes la monja contemplativa la sent per la presència de Felipe Vi titllant el monarca espanyol de ser un dels responsables de perpetrar “terrorisme d’Estat”. També diu que el monarca té les mans tacades de sang i que és “Incompatible vendre armes i retre homenatge a víctimes del terrorisme 17A” Aquí el text exacte:

“Ja n’hi ha prou d’armes. Podem tolerar que Felip VI segueixi estrenyent mans “reals i saudites” per fer la guerra? Mans tacades de sang. Volem la Pau #NoAlComercioDeArmas
Incompatible vendre armes i retre homenatge a víctimes del terrorisme 17A
No més #TerrorismoDeEstados”