Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Llach assegura que el Fòrum Cívic Constituent “vol saber quina classe de país ambiciona la ciutadania”

Quim Torra ha presentat el Fòrum Civic Constituent, que estarà presidit per Lluís Llach. “Avui posem en marxa una eina republicana per avançar d’acord amb el dret a l’autodeterminació dels […]

Aleix Ramirez Morlans 23/10/2018
Lluís Llach i Quim Torra al Palau de la Generalitat / Marc Puig

Quim Torra ha presentat el Fòrum Civic Constituent, que estarà presidit per Lluís Llach. “Avui posem en marxa una eina republicana per avançar d’acord amb el dret a l’autodeterminació dels catalans”, ha expressat Torra en una compareixença al Palau de la Generalitat.

Aquest organisme estarà presidit per Lluís Llach i tant ell com els seus membres no obtindran cap retribució. “No iniciem cap procés constituent, aquest organisme no té com a missió redactar una constitució”, ha recordat l’exdiputat de Junts pel Sí.

El Fòrum tindrà una acció “tècnica i promotora per trobar metodologies que canalitzin el debat”; Llach ha recordat que un procés constituent s’ha d’iniciar al “Parlament després de declarar una independència efectiva”.

Respecte les crítiques de Ciutadans i el Partit Popular sobre el paper del Consell de la República i el Fòrum. D’aquest últim, Quim Torra ha destacat “que cap govern del món pot impugnar-lo”.

FOTOGALERIA de la presentació del Fòrum Cívic Constituent al Palau de la Generalitat (Marc Puig)