Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Les càmeres dels policies espanyols que van carregar durant l’1-O mostren la violència gratuïta de l’actuació

Si els vídeos de la repressió a ulls dels votants encongien el cor, les imatges que ofereixen les càmeres dels antidisturbis són esgarrifoses. Una acció de violència explícita on la […]

Joan Solé 25/09/2018

Si els vídeos de la repressió a ulls dels votants encongien el cor, les imatges que ofereixen les càmeres dels antidisturbis són esgarrifoses. Una acció de violència explícita on la Policia Nacional carrega sense contemplacions contra els ciutadans que durant el matí de l’1 d’octubre volia exercir el seu dret a decidir el futur del seu país.

Era indiferent qui tenien davant, les càrregues contra els ciutadans no distingia entre gent gran ni joves. El col·legi Nostra Llar de Sabadell, on votava la presidenta legítima del Parlament, Carme Forcadell, el col·legi Nostra Llar, l’escola Mediterrània -on es pot veure com un dels ciutadans va tacat de sang del cop rebut al cap, i el col·legi Ramon Llull, lloc on als voltants la Policia Nacional va disparar pilotes de goma que van provocar que Roger Español perdés un ull.

Les escenes no només constaten la violència amb la qual l’Estat va intentar frenar la votació, sinó també la por amb la qual molts catalans varen viure una jornada que, com bé titula el fotoperiodista Jordi Borràs, foren dies que duraran anys.