Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

La Vanguardia destapa el xantatge de l’estat a Trapero

El Major Trapero i el seu equip sota el xantatge de les clavegueres de l’estat Mayca Navarro, acostumada a donar titulars mediàtics, oblida que en el seu article els advocats […]

Joan Puig
Joan Puig 11/08/2018

El Major Trapero i el seu equip sota el xantatge de les clavegueres de l’estat

Mayca Navarro, acostumada a donar titulars mediàtics, oblida que en el seu article els advocats del Major Trapero llencen un doble missatge: per una banda que el seu defensat i tot l’equip de la conselleria tenen damunt seu un judici amb amenaces de penes molt elevades de presó i per l’altra que es veuen obligats a mantenir-se en silenci, ja que qualsevol declaració podria comportar un enduriment de la causa.

Article de LV

El fiscal que porta la investigació dels atemptats és el mateix que acusa a Trapero i el seu equip per sedició

La Vanguardia mateixa dona les claus d’aquest xantatge: en una pàgina llença el missatge dels advocats de Trapero però a la següent entrevista al fiscal de la Audiència Nacional que ha portat les investigacions dels atemptats de Barcelona i Cambril. El que no diu el periodisme de la capçalera del Grup Godó és que aquest fiscal és el que també porta l’acusació per sedició contra l’equip policial que va detenir i eliminar els autors dels atemptats de Barcelona.

Com és possible que el mateix fiscal que acusa als terroristes autors de l’atemptat de Barcelona acusi el Major Trapero i el seu equip de sedició?

Com diu mol bé La Vanguardia, l’Estat està utilitzant un xantatge polític per evitar que se sàpiga la veritat dels atemptats, el silenci sobre les relacions del CNI i l’Imam de Ripoll, l’explosió sorprenent del xalet d’Alcanar i altres preguntes que estem intentant explicar en la sèrie de reportatges que publiquem aquests dies: ’17A, un crim d’estat?’