Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

La UAB confirma les mentides de Rivera sobre els seus títols acadèmics

Ahir, des de ‘La República’, us explicàvem com l’economista Xavier Sala-i-Martín apuntava a una “misteriosa desaparició” de títols acadèmics del líder de ‘Ciudadanos’, Albert Rivera, al llarg dels anys. Segons un currículum […]

Redacció 14/09/2018
El líder de Ciudadanos, Albert Rivera / EP

Ahir, des de ‘La República’, us explicàvem com l’economista Xavier Sala-i-Martín apuntava a una “misteriosa desaparició” de títols acadèmics del líder de ‘Ciudadanos’, Albert Rivera, al llarg dels anys. Segons un currículum que el Cercle d’Economia va penjar de Rivera el 2015, s’assegurava que tenia dos màsters (un en Màrqueting Polític per la Universitat George Washington i un en Dret a ESADE), un doctorat en Dret Constitucional per la Universitat Autònoma de Barcelona i una llicenciatura en Dret també a ESADE. El 2016, en canvi, el diari ‘La Razón’ feia una biografia d’Albert Rivera en què el doctorat ja no hi apareixia i el màster a la universitat dels Estats Units s’havia convertit en un curs. Després, segons la web del Congreso, només comptava amb la llicenciatura en Dret a ESADE.

Això va córrer per les xarxes socials (tot i que C’s va voler fer-ho passar per un error) i -avui- ‘Ciudadanos’ ha modificat el currículum del seu president a la web del Congreso. Concretament, ha afegit un màster en Dret que no figurava en la seva fitxa (i que es treia amb la mateixa llicenciatura de Dret) i que sí que apareixia en el CV que el 2015 va publicar la web del Parlament de Catalunya. Avui, a més, la UAB ha desmentit que sigui doctorand, tal com diu el currículum actualitzat que figura a la web del seu partit.

La mateixa rectora de la universitat, Margarita Arboix, ho ha negat a ‘Els Matins de Catalunya Ràdio’. Arboix ha recalcat que no consta que fes la tesi i que si actualment estigués matriculat, Rivera hagués hagut de fer un seguiment aquest mes de setembre, ja que anualment, el doctorand ha de presentar la feina feta i el director ha d’emetre un informe. Si es conclou que no s’ha avançat, se’l suspèn, ha aclarit Arboix. L’únic que hauria fet Rivera a la UAB haurien estat ”alguns cursos de doctorat” en Dret Constitucional, que si que consten a la fitxa del Parlament de Catalunya. En canvi, al web del Congrés dels Diputats no hi consten els estudis de doctorat.