Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

La Llotja de Mar es prepara per rebre el Consell de Ministres

Els cossos de seguretat ja s’han mobilitzat als voltants de la Llotja de Mar, on ja hi ha concentrades més de 200 persones. Al sector de l’Estació de França, concretament […]

Redacció
Redacció 21/12/2018
Imatge de l'avinguda Marquès de l'Argentera / Gerard Sesé

Els cossos de seguretat ja s’han mobilitzat als voltants de la Llotja de Mar, on ja hi ha concentrades més de 200 persones. Al sector de l’Estació de França, concretament a l’avinguda Marquès de l’Argentera, els Mossos d’Esquadra han col·locat tanques i vehicles.

En paral·lel, operaris d’Òmnium munten l’escenari en el qual se celebrarà el consell popular a les 11h. També s’han vist grups de Bombers, Sanitaris per la República i Estibadors del Port de Barcelona.

Columnes humanes

Per tal d’impedir l’accés a la Llotja, grups de manifestants han organitzat tres columnes humanes que han sortit des de diversos punts de la ciutat. Una d’elles, la columa ‘1 d’octubre’ surt des de plaça d’Urquinaona i baixa per la via Laietana. De fet, els Mossos d’Esquadra no deixen a la gent baixar per Via Laietana. Un segon grup de manifestants, la columna ‘No passaran’, es dirigeixen cap a l’escenari d’Òmnium on està previst que se celebri el ‘Consell Popular de Ministres’.

‘Ingovernables’ és la tercera columna i un cordó policial l’ha aturat a l’alçada de Drassanes.

Al voltant d’un quart de deu, un grup de 200 persones han saltat les tanques del cordó policial situat a Drassanes. Tota aquesta zona està aïllada al pas de vehicles i de persones i es recomana evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles.

A mig matí han començat les càrregues policials contra manifestants a l’avinguda de Paral·lel. Part dels concentrats han encès bengales i han tirat ous de pintura a la policia, que han creat un cordó.

Finalment, Pedro Sánchez ha accedit a peu a la Llotja de Mar, junt amb el seu equip de col·laboradors. De fet, la distància entre el punt on se celebrarà el Consell de Ministres i l’hotel on s’ha allotjat el president del Gobierno no supera els 300 metres. A les escales de la Llotja, Sánchez i la resta de ministres han fet la tradicional fotografia de grup.