Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (IV): Luisa Maria Gómez Garrido

La República us anirà oferint per entregues alguns dels magistrats catalanofòbics i radicals que s'amaguen sota perfils falsos a les xarxes

|

- Publicitat -

Quarta entrega de La República gràcies a la col·laboració d’Anonymous Catalunya (@anonktalonia). Després de descobrir que @LaLupaJudicial és el jutge Francisco José Trujillo Calvo, que @LadyCrocs és la magistrada María Teresa Puchol Soriano i que @LaPeLo1 és Laura Peña Lozano, avui us descrivim qui hi ha darrere del perfil ultranacionalista espanyol @LuisaMarGG: la magistrada Luisa Maria Gómez Garrido.

Publicitat

Jutges ultranacionalistes rere l’anonimat (IV): Luisa Maria Gómez Garrido

Una vegada més, ens trobem amb un perfil “anònim” carregat d’odi i catalanofòbia, que ha propagat missatges tergiversats i esbiaixats impropis de tota una magistrada de la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justícia de Castilla la Mancha (va perdre la votació el 2014 per a presidir la Sala). Ella és Luisa Maria Gómez Garrido i s’amaga darrere de les sigles @LuisaMarGG.

Com tots els perfils desvetllats fins ara, també forma part de la conservadora i ultranacionalista Asiciación de Jueces Francisco de Vitoria. A les xarxes, fins i tot, es podria arribar a afirmar que actuen com tot un clan.

Alguns dels missatges més greus i grotescos que hem recollit, a part de dilapidar la seva imparcialitat i objectivitat en vers Catalunya malgrat formar part del TS i propagar un missatge bel·ligerant contra els independentistes, també la desautoritzen de principi a fi. I és que resulta que Luisa Maria Gómez Garrido va ser l’encarregada d’elaborar, juntament amb altres magistrats, el codi ètic del Consell General del Poder Judicial. Va fer-ho l’any 2016 i a petició de la UE, ja que Espanya no en tenia.

Un text que al punt dinou de la part del capítol 1 de la part 1 assegura que “En su vida social y en su relación con los medios de comunicación el juez y la jueza pueden
aportar sus reflexiones y opiniones, pero a la vez deben ser prudentes para que su apariencia de imparcialidad no quede afectada con sus declaraciones públicas”. I en el punt 31 del capítol “Integridad” es demana “El juez y la jueza, como ciudadanos, tienen derecho a la libertad de expresión que ejercerán con prudencia y moderación con el fin de preservar su independencia y apariencia de imparcialidad y mantener la confianza social en el sistema judicial y en los órganos jurisdiccionales”.

Doncs, precisament, això és el que no fa Luisa Maria Gómez Garrido amagada a les xarxes. Com els altres magistrats, hem descobert que Puigdemont genera una greu obsessió a la justícia ultranacionalista espanyola i, les decisions europees, al mateix temps, una gran frustració:

Abans del judici, fruit del seu patriotisme desenfrenat espanyol, utilitza mots atribuïbles a la ultradreta com “golpistas”, “huidos”, i ja sentencia: hi ha hagut rebel·lió i violència. La línia dura fent ús, com no podia ser d’una altra manera, de la caverna mediàtica espanyola:

També ha fet ús de les fake news per a enviar missatges no se s’adequen a la realitat que podrien manipular l’opinió pública espanyola. I per deixar clar que els ciutadans s’haurien de preocupar, no és només aquest un tema sobre Catalunya. Luisa Maria Gómez Garrido també ha sentenciat a les xarxes sobre La Manada o el cas d’Altsasu, amb arguments molt imaginables…

Publicitat

Més notícies

Opinió