Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Estupefacció als Mossos en descobrir pràctiques de màgia negra a la diputació de Lleida

La justícia espanyola claudica davant la banca: La Diputació de Lleida està sota el punt de mira dels Mossos per uns possibles delictes de corrupció. Durant el procés d’investigació, el […]

Gerard Sesé 07/11/2018
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, amb la vicepresidenta Rosa Maria Perelló, i la cap de l'àrea d'organització i gestió de la institució, Marlen Minguell. Imatge del 14 de novembre del 2016

La justícia espanyola claudica davant la banca: La Diputació de Lleida està sota el punt de mira dels Mossos per uns possibles delictes de corrupció. Durant el procés d’investigació, el jutge instructor del jutjat número 1 de Lleida fa constar als atestats policials relacionats amb el sumari un curiós cas de bruixeria que ha deixat a la policia catalana i al mateix jutge descol·locats.

Tot comença quan Marlen Minguell, cap de gestió de presidència, intentava convèncer el president de la Diputació, Joan Reñé, perquè contractés pel Departament de Relacions Públiques de la Diputació a l’esposa d’un destacat militant i amic del PdeCat. Reñé va refusar la proposta de manera taxativa. Això s’ha pogut saber perquè Minguell tenia el telèfon punxat.

Màgia negra per canviar d’opinió

Davant la negativa, Marlen Minguell va optar per usar la màgia negra per fer canviar d’opinió el president de la diputació. Segons eltaquígrafo.com, Minguell va contactar per telèfon amb una coneguda “bruixa” de Lleida, una dona que s’anuncia d’aquesta forma i que és popular per les seves prediccions esotèriques, per fer les cartes i llegir el futur en una bola de vidre.

Les investigacions dels Mossos comproven com se li demana a la “bruixa” que faci els conjurs pertinents perquè canviï de parer i, finalment, contracti a la seva amiga. L’estupefacció de la policia catalana no va impedir, però, que tot plegat quedés reflectit al sumari. A més, també consta que, l’endemà, la “bruixa” va trucar a Minguell per anunciar-li: “ja està, està tot resolt, el problema s’ha solucionat”.

La bruixa i el seu poder ocult

Encara que sembli una broma, als Mossos no els consta que la bruixa contactés amb Reñé directament, per tant, el conjur devia funcionar perquè l’esposa d’aquest militant del PdeCat, va acabar sent contractada els clients.