Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Els Mossos donen protecció a la provocadora manifestació de policies que vol homenatjar la repressió de l’1-O

Càrrega dels Mossos contra grups independentistes que intenten arribar fins a la marxa de policies espanyols L’escomesa s’ha produït després d’un llançament massiu de pintura de colors als agents situats […]

Redacció 29/09/2018

Càrrega dels Mossos contra grups independentistes que intenten arribar fins a la marxa de policies espanyols

L’escomesa s’ha produït després d’un llançament massiu de pintura de colors als agents situats al cordó de la Via Laietana

Fotogaleria dels fets aquí

 

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra grups independentistes que intenten arribar fins a la marxa de policies espanyols organitzada per Jusapol. L’escomesa s’ha produït després d’un llançament massiu de pintura de colors als agents situats al cordó de la Via Laietana. Minuts després s’ha produït una segona càrrega policial a la zona de l’estació de Jaume I. Prèviament, els Mossos havien blindat la via i s’havien viscut insults i moments de tensió entre els dos bàndols amb cants enfrontats del ‘Que viva España’ i crits de ‘1 d’octubre, ni oblit ni perdó’. Els concentrats independentistes també havien llençat avions de paper i han cridat consignes contra els Mossos després que s’hagi registrat alguna empenta i cop de porra a l’alçada del carrer de Jaume I. A la plaça de Sant Jaume, més de 3.000 persones l’omplen de gom a gom en un ambient més festiu i de protesta contra la marxa d’homenatge als policies que van participar en l’operació ‘Copèrnic’ contra el referèndum de l’1-O.

La provocació de la manifestació de Jusapol contestada pels independentistes

Els Mossos d’Esquadra han blindat la Via Laietana amb un important cordó policial a l’alçada de l’estació de Jaume I i a l’avinguda de la Catedral per impedir que els manifestants independentistes arribin fins a la manifestació del sindicat Jusapol de suport als policies de l’1-O.

En una democràcia real una manifestació provocadora com la de Jusapol estaria prohibida

A la provocació de Jusapol els independentistes han contestat amb crits de ‘1 d’octubre, ni oblit ni perdó’. Els concentrats independentistes també han llençat avions de paper i han cridat consignes contra els Mossos després que s’hagi registrat alguna empenta i cop de porra a l’alçada del carrer de Jaume I. Prèviament, la plaça de Sant Jaume ja s’havia omplert de gom a gom –amb més de 3.000 persones- seguint la crida de l’ANC, els CDR i la CUP per contrarestar la marxa d’homenatge als policies que van participar en l’operació ‘Copèrnic’ contra el referèndum de l’1-O.