Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Els 4 punts clau que destapen les mentides unionistes sobre la picabaralla al parc de la Ciutadella

El nacionalisme espanyol s’ha aferrat com a una taula de salvació l’incident que es va produir dissabte passat al parc de la Ciutadella de Barcelona quan una parella arrencava llaços […]

Gerard Sesé 27/08/2018
Imatge d'assistents lligant llaços grocs al perímetre del parc de la Ciutadella

El nacionalisme espanyol s’ha aferrat com a una taula de salvació l’incident que es va produir dissabte passat al parc de la Ciutadella de Barcelona quan una parella arrencava llaços grocs i els tirava a terra i un ciutadà els ho va recriminar.

La versió d’ambdues parts dista molt l’una de l’altra però en el relat de la parella que arrencava els llaços hi ha quatre detalls importants que dilapiden l’ús partidista i catalanofòbic que ha fet l’unionisme de la picabaralla. Fins i tot, alguns testimonis apunten que hauria estat una baralla sobre “qui era més espanyol”. Aquestes són quatre claus que desmunten l’estratègia espanyolista sobre aquest afer:

1- El marit és de Ciudadanos

Ja no sorprèn i l’explicació de la “casualitat” ja no és vàlida. Sempre que hi ha un conflicte d’aquestes característiques al carrer apareix l’ombra de Ciudadanos. És ben conegut i sabut que un dels seus líders a Catalunya, Jordi Cañas, va avisar que muntarien un “ulster que os vais a cagar” i no cessen en l’intent.

2- La dona no té el nas trencat

En declaracions a Antena3, el marit ha reconegut que durant la picabaralla la seva dona no va patir cap fractura tal com s’havia apuntat, falsament, des d’un inici.

3- Accepta que no hi ha motius polítics

Lluny de les primeres reaccions el mateix marit ara accepta que “no sap si aquesta agressió està vinculada a una actuació política” però “està clar que va patir aquest atac per treure llaços grocs”. Estaria donant validesa a l’altra part que assegurava que l’incident es va produir quan embrutaven el carrer.

4- La dona no ha denunciat

És curiós que, després de tot, la única denúncia presentada hagi estat la del presumpte agressor i no pas la presumpte agredida. El marit s’ha excusat que no han denunciat perquè, actualment, la seva dona es troba sedada i “no està en condicions d’anar a la comissaria”.