Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El PP es planteja aplicar unilateralment el 155 mitjançant la seva majoria absoluta al Senat

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que “es comencen a donar les circumstàncies” perquè s’apliqui de nou l’article 155 a Catalunya amb l’objectiu de restaurar la legalitat. […]

Redacció
Redacció 08/09/2018

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha assegurat que “es comencen a donar les circumstàncies” perquè s’apliqui de nou l’article 155 a Catalunya amb l’objectiu de restaurar la legalitat. Una idea que, a més, serveixi de pretext perquè la unitat del bloc del 155 serveixi per a fer política “de debò” i així aconseguir que la majoria social comenci a ser una majoria política a ple rendiment.

Segons apunta el líder nacionalista, “hi ha una agenda reactiva per darrere dels passos que va donant la minoria secessionista, i això cal canviar-ho ja. A parer meu comencen a donar-se objectivament les circumstàncies per aplicar el precepte constitucional que restauri la legalitat a Catalunya” ha dit en el seu discurs a la primera reunió del curs de la Junta Directiva Nacional del PP feta a Barcelona.

La via per la qual aplicar de nou la repressió contra Catalunya seria el Senat, “només el PP amb la seva majoria absoluta al Senat és la força que garanteix el 155 amb l’extensió i la durada que consideri el nostre propi partit”. Casado ha denunciat l'”oferta de mutació constitucional encoberta com la que el PSOE segueix obstinat a fer arribar als separatistes”, motiu pel qual considera que cal desarticular “una amenaça real a la llibertat” i que només el PP disposa dels instruments jurídics i polítics necessaris per fer-ho, en les seves paraules.

Segons fonts de la direcció del partit, el PP assumirà el cost en solitari per aplicar de nou el 155, i estaran atents al que succeeixi aquesta setmana a Catalunya, en referència també a la consulta d’autogovern que ha proposat el PSOE perquè, al seu judici, estan fent com si governessin, “perquè el PSOE no fa res”.