Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El bloc del 155 s’articula per monopolitzar els actes pels atemptats de Barcelona i Cambrils

El Gobierno mou fitxa per no repetir les escenes de rebuig que es varen produir l’any passat quan, durant la manifestació ‘No tenim por’, les xiulades i pancartes contra el […]

Joan Solé
Joan Solé 03/08/2018

El Gobierno mou fitxa per no repetir les escenes de rebuig que es varen produir l’any passat quan, durant la manifestació ‘No tenim por’, les xiulades i pancartes contra el monarca -figura destacada de la venda d’armes que ha posicionat l’Estat com el setè exportador d’armes del món- foren molt visibles i explícites.

A més de la presència de Pedro Sánchez i el monarca Felip VI, també es preveu l’assistència dels dirigents del Partit Popular, com Pablo Casado, i del PSOE. Una foto conjunta del bloc del 155 que ha empresonat el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha emprès processos judicials contra el Major Trapero i va encetar una cacera de bruixes des de la Divisió d’Afers Intern contra agents i treballadors durant l’aplicació de l’article de la repressió. Un exemple molt explícit d’aquesta persecució interna fou el cessament de la directora de comunicació dels Mossos d’Esquadra, Patrícia Plaja, -aplaudida i premiada per la gestió comunicativa del cos durant els atemptats-, per un tuit des del seu compte personal on qüestionava la sentència de la Manada.

En la roda de premsa d’avui, posterior al Consell de Ministres i per fer balanç dels primers mesos de govern, Pedro Sánchez ha asseverat que el primer aniversari dels atemptats “exigeix respecte i solidaritat” amb les víctimes. En aquesta mateixa compareixença el presidente ha anunciat l’autoinvitació de Felip VI als actes, tot i que la consellera de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, fes públic a principis de juliol que el rei no és benvingut a cap acte que s’organitzi a Catalunya.