Dilluns, 18 d'octubre de 2021 - Edició 1180
La República

Vostès que poden… Pactin un gran acord independentista

Vostès que poden, pactin un gran acord independentista. Trenquin d’una vegada el somriure dels repressors, ni que sigui pels que van patir la repressió i els que la segueixen patint. […]

Joan Puig
Joan Puig 08/07/2019
Imatge d'arxiu d'una trobada del Consell per la República / ACN

Vostès que poden, pactin un gran acord independentista. Trenquin d’una vegada el somriure dels repressors, ni que sigui pels que van patir la repressió i els que la segueixen patint. I és que, com pretenen els líders independentistes demanar mobilitzacions contra la sentència del judici de l’1-O si són incapaços de pactar una Diputació?

Com podran anar amb el cap alt davant el lamentable espectacle que estan donant a les xarxes, amb insults i mentides per veure qui la diu més grossa? Com podran seguir governant ERC i JxCat si ni tan sols són capaços de parlar clar? Com podrem fer la unitat estratègica si portem més d’un any de govern i l’independentisme segueix enfrontat?

I, en aquest context, on són les entitats civils? On són l’ANC i Òmnium? Quina mobilització farem l’11 de setembre davant d’aquest trist panorama? Ens podem permetre donar la raó a un personatge nefast com Aznar, que va dir que abans es trencaria Catalunya que Espanya? Ens podem permetre que un personatge sinistre com Iceta, després de tota una vida vivint de la política, mantingui un somriure inapel·lable?

Com va dir Gemma Nierga en un dels moments més convulsos de la política catalana, “vostès que poden…” pactin un gran acord independentista a la DIBA i un gran acord estratègic que ens faci guanyadors.