Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

[Vídeo] Amb la sentència, la revolta

sense desobediència davant un estat putrefacte en drets i llibertats com l’espanyol, mai aconseguirem la independència. Perquè això no va només de drets, va d’independència.

Joan Puig 13/10/2019

Com va dir la mare de l’Adrià Carrasco al FAQS, l’Estat espanyol ens ha declarat la guerra i, mentre els dirigents polítics no ho assumeixin, difícilment podran liderar aquest procés democràtic i pacífic.

Els líders espanyols són mala gent, faran tot el possible (inclòs el joc brut) per intentar desestabilitzar l’independentisme. Ho estem veient amb les detencions sense proves de membres dels CDR, un intent clàssic d’espantar a la gent inventant-se un relat de violència. Però qui sembla que sí que s’espanta són alguns dirigents polítics i, si no veuen que els detinguts aquests dies (i altres que detindran) són presos polítics, tornaran a fer el ridícul. Com pot ser que els polítics independentistes no hagin anat a veure els detinguts el passat 23S, que es troben en condicions inhumanes (i il·legals) en presons espanyoles? Tots són presos polítics, els agradi o no.

Com ha demostrat avui ‘Pícnic x la República’, la desobediència civil intel·ligent és guanyadora. No existeix policia repressora en quantitat suficient per aturar la revolta democràtica i aquesta es podrà fer malgrat que el Govern estigui permanentment en contradicció, llençant discursos buits de contingut i intentant amagar-se de la seva responsabilitat.

I, si algú té dubtes del que estem explicant, que escolti què diu la mare de l’Adrià: paraules clares i contundents que els dirigents independentistes haurien de tenir presents en les seves actuacions. Si no convertim la sentència en una revolta guanyadora, perdérem per molt temps una gran oportunitat, serem derrotats i aniquilats com a poble. Només forçarem la negociació amb un estat repressor guanyant en desobediència civil i ens toca estressar l’Estat espanyol.

D’aquesta manera demostrarem als líders polítics independentistes que, sense desobediència davant un estat putrefacte en drets i llibertats com l’espanyol, mai aconseguirem la independència. Perquè això no va només de drets, va d’independència.