Dijous, 3 de desembre de 2020 - Edició 861
La República

No tornis a casa a tres quarts de quinze!

“És que ara, de cop i volta, ens hem convertit en la Ventafocs?”

Blanca Soler Codina
26/10/2020
Pla general de la Rambla Nova de Tarragona, buida poc després de les deu de la nit, moment en que ha entrat en vigor el toc de queda. Foto del 25 d'octubre del 2020 (horitzontal).

Com quan el pare et deia que no tornessis a tres quarts de quinze, que a les dotze fossis a casa a tot estirar. Més o menys, a totes les llars, als setze, la restricció s’ampliava, potser, fins a les tres de la matinada i als divuit, barra lliure! Això sí, amb precaució i responsabilitat. I la mare deia,: “Sigui l’hora que sigui, encara que dormi, vine a dir-me que has arribat”.

Ara resulta que tots tenim el mateix pare, es diu Pedro Sánchez. Diu que tornem a casa com a màxim a les dotze de la nit i que no ens moguem fins a les sis del matí. Però després surt la mare de la cuina, eixugant-se les mans amb el drap i diu que és ella qui té l’última paraula. La mare diu que prefereix que a les deu siguem a casa. “Però per què, mare? Els meus amics tornaran a casa més tard”. I ella respon que “aquí casa hem decidit que tornis a les deu, i sigues puntual que si no sortirem a buscar-te el teu pare i jo”.

És que ara, de cop i volta, ens hem convertit en la Ventafocs? Aquell conte popular originari de la Xina però occidentalitzat per Walt Disney. Què passa si arribem a casa a les deu i cinc? La carrossa se’ns haurà convertit en carabassa? O hauríem de dir en un castanya, perquè se’ns enfadin els que celebren Tots Sants. Amb les presses, en comptes de perdre la sabata pel camí, em caurà la mascareta i em ressentiré per un càstig doble: per córrer pel bell mig de la ciutat sense mascareta i per arribar més tard del que em tocaria a casa.

 

Relacionats