Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023
Edició 1883

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 21 de setembre del 2023

Tindrem ara un full de ruta independentista?

|

- Publicitat -

ERC ha guanyat a Barcelona, una victòria històrica, mentre que Puigdemont ha guanyat a Europa, fent que l’independentisme fregui el 50% dels vots. A escala municipal, Esquerra obté una gran victòria i JuntsxCat manté bona part dels seus resultats. Dues bones notícies que tenen un però: el PSC surt reforçat a costa de la caiguda de Ciudadanos.

Publicitat

Malgrat les circumstàncies de repressió per part de l’Estat Espanyol, els independentistes han obtingut uns resultats excel·lents, els ciutadans independentistes s’han tornat a mullar i ara toca que els líders independentistes els hi agraeixin amb un full de ruta clar cap a la República Catalana.

Els líders independentistes seran capaços de trobar aquesta unitat d’acció? Tenint en compte que ara caldrà fer pactes als Ajuntaments, als Consells Comarcals i a les Diputacions, caldrà veure cap a on tomben els acords que sens dubte marcaran el full de ruta independentista.

Cal tenir en compte que més aviat que tard unes noves eleccions al Parlament de Catalunya tindran lloc i els diferents acords que es facin en aquestes setmanes vinents marcaran un camí.

Puigdemont ha salvat amb la seva victòria el paper de JuntsxCat, però aquest resultat obre també una profunda reflexió al voltant del seu moviment i el futur del PDECAT, amb el president Puigdemont tenen una oportunitat.

Per damunt de tot, l’independentisme té l’obligació d’oferir un full de ruta clar cap a la República Catalana, veurem si els seus líders ho faran possible.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió