Diumenge, 28 de novembre de 2021 - Edició 1221
La República

Terceres eleccions seguides a Espanya

No és forassenyat: fer-ho possible és a les vostres mans

Joan Puig
Joan Puig 08/11/2019
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

Us imagineu la situació? La caverna mediàtica catalana i espanyola carregant contra el govern català i de cop Espanya, de nou, camí a unes terceres eleccions, cinquenes en pocs anys. I tot plegat per la incapacitat dels seus polítics, incapaços de trobar acords i incapaços de proposar solucions per Catalunya.

L’ANC ha aprovat per àmplia majoria dels seus socis que cal bloquejar la legislatura si no ens reconeixen el dret a l’autodeterminació, una demanda dirigida als tres partits independentistes que es presenten a les eleccions d’aquest diumenge. Potser Pedro Sánchez se’n recordarà tota la seva vida el fet d’haver convocat aquestes eleccions: les enquestes, de moment, preveuen uns números diabòlics! Només s’evitarien eleccions amb un gran acord dels dos grans partits espanyols.

Però… el PP facilitarà un govern del PSOE si resulta que unes noves eleccions li podrien donar la victòria? I amb un resultat espectacular de Vox. Veurem el resultat diumenge vinent. Una cosa és clara: cap vot independentista perdut, cal que els tres partits independentistes obtinguin la victòria més gran en unes eleccions espanyoles i superar els mítics 25 diputats obtinguts pel PSC encapçalats per Carme Chacón. I fer-ho amb el percentatge més gros possible que ens acosti al 50% més un dels vots.

Unes terceres eleccions seguides a Espanya tornarien a ser una nova oportunitat per les forces independentistes, cal que ens preparem per si passa quelcom semblant, l’Estat no està preparat per suportar una situació de protestes continuades i intel·ligents i més si segueixen ells sense Gobierno.

I una darrera qüestió, us imagineu Ciudadanos amb menys escons que els independentistes? Us imagineu l’Alberto Carlos Rivera plegant la nit electoral per culpa dels mals resultats? I l’Arrimadas suplicant retornar a Catalunya a fer política?

No és forassenyat: fer-ho possible és a les vostres mans.