Dimecres, 16 d'Octubre de 2019 - Edició 447
La República

Sort que Ciudadanos ens farà la feina i investirà Pedro Sánchez

Sembla que costi recordar que el PSOE també és un partit del 155, sembla que el poder establert doni per assumit que caldrà investir Pedro Sánchez com a mal menor, […]

Joan Puig
Joan Puig 31/03/2019

Sembla que costi recordar que el PSOE també és un partit del 155, sembla que el poder establert doni per assumit que caldrà investir Pedro Sánchez com a mal menor, però la història de l’estat espanyol està plena de decisions contra Catalunya. Portem patint la repressió espanyola més de 300 anys.

Un govern més que probable entre el PSOE i Ciudadanos ens farà obrir els ulls, serà la prova definitiva que el PSOE no vol una solució democràtica al conflicte polític entre Catalunya i Espanya i obligarà a les forces independentistes a establir un full de ruta clar i contundent. Serà, també, la prova que Espanya mai negocia: o guanya o perd.

S’ho pregunta l’advocat Boye en aquesta imprescindible entrevista, “em pregunto si es pot ampliar la base sense avançar”. I són molts els que també s’ho pregunten, sense avançar, no ampliarem la base, i segurament entrarem en un desgast dins de l’independentisme. Moltes vegades per avançar necessitem rebre, i un govern espanyol on els independentistes no siguin necessaris ens farà avançar més.

L’independentisme necessita una reflexió per afrontar la nova situació, en primer lloc guanyar clarament totes les eleccions, i de la manera més contundent, i després concretar una estratègia conjunta i que sigui guanyadora i està preparats per coordinar la reacció a la dura sentencia al judici de la ignomínia sobre l’1-O i a qualsevol repressió que lamentablement segueix patint l’independentisme.

 

Relacionats