Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Només la independència de Catalunya salva Espanya

Els grans mitjans de comunicació catalans, alguns d’espanyols i el poder de certs estaments pressionen ERC perquè faci el gest gratuït d’abstenir-se i fer possible un govern de coalició a […]

Joan Puig
Joan Puig 29/12/2019
Imatge de la Via Catalana

Els grans mitjans de comunicació catalans, alguns d’espanyols i el poder de certs estaments pressionen ERC perquè faci el gest gratuït d’abstenir-se i fer possible un govern de coalició a Espanya.

Per això, aquests dies, grans opinadors aposten per aquesta abstenció per tornar a salvar Espanya des de Catalunya, en altres ocasions l’excusa era que venia Franco, o Tejero i ara ens diuen que vindrà l’extrema dreta de Vox.

La història ens ho demostra que sempre que Catalunya ha intentat salvar Espanya els catalans hem fet un mal negoci, segurament caldrien historiadors com assessors dels negociadors catalans.

Sempre que intentem salvar Espanya, els catalans ho acabem pagant doble, com va passar amb la derrota republicana a la Guerra Civil, vam patir represàlies dobles, per ser republicans i catalans.

Espanya va fer una mala transició democràtica, va ser un pacte on els responsables del franquisme van sortir indemnes i molts van mantenir el poder en llocs claus de l’Estat, com la judicatura, la policia i l’exercit i molts empresaris que es van fer rics amb el franquisme, van seguir gaudint dels privilegis en aquella jova democràcia nascuda a mitges.

Espanya s’espavilarà d’una vegada per a totes el dia que Catalunya o Euskadi siguin lliures, sobretot Catalunya, per la importància que té en el PIB. Aquell dia, Espanya farà la revolta democràtica que encara no ha fet i la seva bona gent agafarà el timó per superar la seva situació. Per tant, la independència de Catalunya és el millor per la bona gent d’Espanya, l’impuls que necessita el seu país per fer net.

Si ara es produeix l’abstenció independentista i es fa president Sánchez amb la seva coalició amb Podemos entrarem en una fase complicada, molt semblant a la de Zapatero, on les promeses eren moltes però la realitat era molt perversa. Correm el perill d’institucionalitzar l’autonomisme. Cal que salvem a Espanya amb la independència i no amb l’autonomisme.