Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Mentre Junts i ERC es barallen, el PSC somia a fer un “Ciudadanos”

Sembla mentida que els líders d’ERC i de JuntsxCat no ho vegin, i que permetin aquesta guerra civil independentista als diaris i a les xarxes socials, que fan les delícies de tots els enemics de l’independentisme

Joan Puig
Joan Puig 13/12/2020
Sánchez, amb Iceta en un míting, es planteja recompensar-lo amb un ministeri.

És un dels somnis humits del Grup Godó i el director de La Vanguardia ho diu avui amb tota claredat. El grup comunicatiu fomenta les divisions entre els dos grans partits independentistes i sempre que pot ho posa en pràctica: primer li proposa un article al president Puigdemont i, al cap d’uns dies, li ofereix la rèplica al vicepresident Junqueras en una estratègia disfressada d’equanimitat i equidistància, però que el que realment persegueix és mantenir viu l’esperit que va definir Aznar: la divisió independentista.

La Vanguàrdia sap que mentre duri l’enfrontament entre les dues forces independentistes, i entre Puigdemont i Junqueras en concret, més desencís provoca entre els seus votants i més oportunitats atorga al PSC d’Iceta i Sánchez perquè facin un “Ciudadanos”: quedar primers a les eleccions vinents catalanes, un vell somni dels partidaris de la tercera via.

El mateix director de La Vanguardia ho diu sense embuts: proposem dos articles a Puigdemont i Junqueras, explotem els seus enfrontaments i debilitem l’independentisme. Tan difícil és que dos líders que han patit i pateixen la repressió de l’estat signin un article conjunt que parli d’unitat estratègica dels independentistes? Sembla que és impossible, vist l’estat de les relacions entre els dos líders, i sembla que no fan cas dels seus votants, que desitgen sense cap mena de dubte no veure aquest lamentable espectacle de guerra civil.

Ens ho diu molt clarament el Grup Godó, que treballa constantment per dividir i fer possible que el PSC guanyi les eleccions catalanes, i que s’imposi la tercera via. Fins i tot diu que ERC i el PDeCAT, amb el president Mas, tenen el mateix discurs i que aquest desgavell obre la porta a una victòria del PSC, com la que va obtenir Ciudadanos el 2017.

Sembla mentida que els líders d’ERC i de JuntsxCat no ho vegin, i que permetin aquesta guerra civil independentista als diaris i a les xarxes socials, que fan les delícies de tots els enemics de l’independentisme: els grans grups de comunicació, les grans empreses i els partís unionistes.

 

Relacionats