Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

L’independentisme més viu que mai, malgrat la política

L’independentisme és viu i només cal que els líders polítics demostrin que volen seriosament la independència

Joan Puig 11/09/2021
La segona capçalera de la manifestació independentista de la Diada, amb els presidents de l'ANC Jordi Sànchez i Carme Forcadell

Els que no volen la independència ja tenen previst el que escriuran aquest vespre després de la manifestació de la Diada i un cop més podran més els seus desitjos obscurs que la realitat. Un cop més la majoria independentista segueix viva, malgrat tots els desencisos que ha rebut, i qui ho negui s’equivocarà.

La manifestació d’aquest 11-S ha estat un èxit, més de 400.000 perosnes, malgrat tot. Cal tenir en compte les circumstàncies: sortim d’una pandèmia i els partits polítics independentistes es troben encara en estat de xoc producte de la repressió i de la manca de voluntat d’afrontar l’embat amb l’estat, tot suplicant una taula de diàleg on el govern espanyol mai no donarà ni amnistia ni referèndum. El dia que els partits polítics acceptin aquest principi de realitat podran treballar per pactar un full de ruta rupturista que derroti l’estat espanyol. Només d’aquesta manera farem realitat una negociació política d’estat a estat.

L’independentisme és viu i només cal que els líders polítics demostrin que volen seriosament la independència. Cal que preparin l’embat amb l’estat ni, si realment volen la independència, no estaran mai sols. La ciutadania respondrà perquè pateix de primera mà les conseqüències de la repressió, de tota mena de repressió: la política, que no s aturarà mai i l’econòmica, que cada dia que passa serà pitjor.

L’independentisme té pressa, la mateixa pressa que hi havia abans de la repressió i, per aquest motiu és tan important la feina aglutinadora de l’Assemblea Nacional Catalana que, en hores difícils i de cert desconcert, ha estat a l’altura del moment i ha fet possible la més gran manifestació d’Europa en plena pandèmia.

“Hem guanyat, Exigim la independència”