Dijous, 21 de gener de 2021 - Edició 910
La República

L’independentisme guanyarà, malgrat alguns…

i estaria bé que ho diguessin clarament durant la campanya, i no ens trobéssim amb sorpreses desagradables un cop fetes les eleccions.

Joan Puig
Joan Puig 09/02/2020
Pla general de l'hemicicle del Parlament en un moment del ple, el 27 de gener del 2020

Els més de dos milions d’independentistes declarats són de pedra picada. Malgrat aquests dos anys darrers de compàs d’espera i veient amb sorpresa com la batalla per l’hegemonia entre els partits polítics sovint desemboca en espectacles clarament sobrers, la ciutadania desitja (és més, vol) tornar a votar i tornar a guanyar amb els millors resultats de la història.

Per primer cop, les diferents enquestes i estudis electorals atorguen a les forces independentistes més del 50% del vot, per desesperació dels grans grups de comunicació i de l’unionisme que no entenen com això pot ser possible.

Doncs té una fàcil explicació: la gent veu que només amb la independència es poden aconseguir les millores socials i democràtiques per convertir aquesta part d’Europa en un dels millors llocs per viure. La ciutadania ja no es creu les promeses de la política espanyola per més que els poders fàctics intentin vendre el fum que ve de Madrid com uns grans guanys. Ni blanquejant aquestes promeses per part del poder poden evitar la victòria independentista.

La pregunta és: Estan els partits independentistes preparats per aquesta victòria amb més del 50% de l’escrutini? Sempre havien promès que, amb la meitat més un dels vots, el procés cap a la independència seria imparable. Esperem que estiguin a l’altura d’aquesta més que probable victòria electoral, i estaria bé que ho diguessin clarament durant la campanya, i no ens trobéssim amb sorpreses desagradables un cop fetes les eleccions.

Relacionats