Dimarts, 7 de juliol de 2020 - Edició 712
La República

La marató del “soldadito Felipe”

Bon dia Felip, et tutejo perquè és el que tu fas quan et dirigeixes a qui consideres súbdits, encara que no ho siguin

Joan C. Marzo
Joan C. Marzo 04/06/2020

Bon dia Felip, et tutejo perquè és el que tu fas quan et dirigeixes a qui consideres súbdits, encara que no ho siguin. Jo tan sols parlo com un català republicà que malgrat no reconèixer cap rei, una part dels seus impostos van a parar, de mal cor, a mantenir la Casa Real franquista i corrupta d’un país que oprimeix el seu.

Dit això, avui 2/06/2020 he quedat garratibat de la teva benevolència demanant  als nobles que regalin llet i oli d’oliva als pobres. Has demanat a la ‘Diputación de la Grandeza de España’, a les ‘Corporaciones Nobiliarias, las Órdenes Militares, las cinco Reales Maestranzas, las Órdenes Internacionales con actividades en España, y otras Corporaciones nobiliarias y caballerescas’, que siguin exemplars i demostrin un compromís solidari amb la societat.

A qui sinó als teus vassalls havies de demanar exemplaritat i solidaritat?

Uns vassalls que al 2017 van fer un manifest tan aberrant i fals com el següent:

Con motivo de los acontecimientos que durante las últimas semanas se están desarrollando en Cataluña, la Diputación de la Grandeza de España se manifiesta en defensa de la unidad de España y declara su plena lealtad a Su Majestad el Rey.

Cataluña llevó antes que ninguna otra región el nombre de España al constituir la Marca Hispánica; y con el transcurso de los siglos conformó junto con los demás territorios hispánicos la nación más antigua de Europa. Desde ese momento todos los españoles, de cualquier procedencia que fueran, hemos sido copartícipes de una misma historia colectiva.

La nobleza titulada representa más de siete siglos de historia y ha contribuido de forma muy destacada a construir la unidad de España, que hoy se encuentra amenazada por quienes falseando el pasado y menospreciando las leyes tratan de destruir tanto tiempo de vida en común. Por todo ello, la Diputación de la Grandeza de España hace público su deseo de que retornen la sensatez y el espíritu de convivencia y se restablezcan en Cataluña el orden constitucional y el imperio de la ley, que son los fundamentos del Estado de Derecho.

 

Felip, desconec quants ‘Ducados, Doblones o Reales’ has recollit a la Marató que has muntat per aconseguir uns miserables 38.000 litres de llet i 25.000 litres d’oli d’oliva, que només heu repartit entre les dues Castelles, Extremadura i Andalusia. A la millor, si tu també demostres exemplaritat i solidaritat i dones els 65.000.000€ que el teu pare va rebre il·legalment, pels quals hauria d’estar processat i aportes els 195.000€ que cobrava anualment i…, podríeu afegir uns quants quilos de pasta i de llegums a la llet i a l’oli.

Malgrat que digueu que el meu País, Catalunya, és una Comunitat Autònoma insolidària vers Espanya, la Marató de TV3 de l’any passat va recaptar més de 14.000.000 d’euros per a la investigació de les malalties minoritàries, dels quals no tan sols se’n beneficiaran els catalans.

Malgrat que digueu que el meu País, Catalunya, és una Comunitat Autònoma insolidària vers Espanya, la Marató de TV3 d’enguany ha canviat la temàtica i la dedicarà al COVID-19. De ben segur que la recaptació serà superior a la de l’any passat; això farà que es pugui investigar aquest virus i potser treure’n una vacuna que no tan sols se’n beneficiaran els catalans, i de passada comprar una mica més de llet i oli d’oliva per als pobres de les dues Castelles, Extremadura i Andalusia.

Felip, les causes de la Revolució francesa van ser l’absolutisme monàrquic que es caracteritzava per un poder il·limitat sense control, la desigualtat social, política i econòmica i la manca de drets i llibertats. Em sembla que és el mateix que patim des de fa anys a Catalunya.

Salut i República!

 

 

 

 

 

Relacionats