Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

La independència de Catalunya és impossible, fins que passi!

- Publicitat -

“Tot és impossible fins que passa”, Nelson Mandela

Divendres a la nit, a TV3 i segurament per error de Cs, PSC, PP i Vox van passar la pel·lícula sobre la vida de Nelson Mandela. L’unionisme va badar i no van recórrer a la JEC, que sense cap mena de dubte hagués prohibit l’emissió. Ara, esperem que no obliguin a compensar la visualització de la vida del dirigent sud-africà per la vida del dictador Franco, seria la darrera barrabassada de la democràcia espanyola, però ja ens ho podem esperar tot.

Publicitat

Visualitzar la pel·lícula mentre tenim presos polítics i exiliats em va provocar un sentiment de ràbia i de certa impotència. Estem igual que la Sud-àfrica de l’apartheid, amb una diferència molt important: ens trobem en ple segle XXI, a la Unió Europea i estem patint l’apartheid espanyol contra Catalunya.

Dolor i ràbia em va produir veure aquella pel·lícula mentre a casa nostra tenim presos polítics i exiliats i em vaig preguntar si fèiem prou per tombar aquesta tràgica situació. Vaig comprovar que sense lluita no tindrem independència. El mateix Mandela ens marca el camí quan li diu a l’advocat que no recorreran si la sentència és de pena de mort guanyant així la partida al jutge que es veu obligat a fer marxa enrere, o quan exigeixen el conegut fet de dur pantalons llargs i també ho aconsegueixen.

La lliçó de Mandela és clara i rotunda, diàleg sí però fermesa també. I més lluita, sobretot, per derrotar els que no tenen la raó, els de l’apartheid sud-africà i els de l’apartheid català. Mandela ens ho diu molt clar, cap pas enrere a l’hora de negociar, fermesa absoluta.

Et pot interessar  Les principals entitats del país impulsen el Pacte Nacional del Moviment Civil per la Independència per culminar el mandat de l'1-O

Els polítics espanyols coincideixen i diuen i afirmen que la independència de Catalunya és impossible, hi coincideixen des de Pedro Sánchez passant per Casado, Rivera, Abascal, Iglesias i en temps passat, Felipe González, Aznar, Suares i Cànoves del Castillo. Mandela ho tenia clar “Tot és impossible fins que passa”, esperem que els líders independentistes ho tinguin clar, sense lluita mai tindrem independència.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió