Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

La Diputació de Barcelona, la clau de tots els acords

Joan Puig 30/05/2019

Si ERC no aconsegueix la majoria absoluta en el ple de constitució de la Diputació de Barcelona, aquesta serà dirigida pel PSC, el partit que també va fer possible el 155 i que avui ha permès que la fiscalia i l’advocat de l’Estat hagin, fins i tot, endurit les penes pels presos polítics.

Estem davant d’una operació d’Estat amb el suport del Grup Godó ( el mateix que ha rebut milions d’euros del govern Colau i de la Generalitat) que blanqueja i perverteix la política, i els partits independentistes tindrien que ser molt intel•ligents. Maragall ho està fent de moment molt bé, intentant fer entendre que per impedir que els del 155 governin Barcelona i sobretot la Diputació, es necessiten tots tres partits. I auto vetar-se com fan els Comuns i Junts per Catalunya és atorgar la victòria a Aznar i a l’estat espanyol, ara governat per Pedro Sánchez.

Si Junts per Catalunya i els Comuns segueixen amb els seus vetos estan posant en perill el procés cap a la República Catalana de manera molt preocupant. L’estat espanyol ho aprofitarà i com explicaran els independentistes que malgrat guanyar clarament el cicle electoral perdérem el control de dues de les grans institucions de poder del país, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona? Amb quina cara explicaran els líders polítics partidaris del dret a decidir que els repressors del 155 tindran aquest poder?

Si l’independentisme perd l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona malgrat haver guanyat les eleccions, els seus líders polítics tindran que explicar a la ciutadania en què s’han equivocat.