Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La Crida i ERC es necessiten, i potser no ho saben

Aquest cap de setmana s’ha constituït com associació La Crida, el projecte polític que lidera el president Puigdemont i que intenta aglutinar part del món independentista i ser el moviment […]

Joan Puig
Joan Puig 27/01/2019

Aquest cap de setmana s’ha constituït com associació La Crida, el projecte polític que lidera el president Puigdemont i que intenta aglutinar part del món independentista i ser el moviment hegemònic igual que vol fer ERC.

El problema sorgeix en el moment que es busca l’hegemonia dins l’autonomia, i a l’autonomia no té cap sentit buscar l’hegemonia, ara tocaria guanyar confiances entre els líders polítics de les formacions independentistes i pactar un full de ruta guanyador i acordat per tots els elements del món independentista, La Crida i ERC es necessiten més que mai i sembla que no ho volen saber.

En una entrevista al FAQS, la secretaria general d’ERC, Marta Rovira ho deia molt clar, es necessita i fins ara no tenim un full de ruta pactat de les forces independentistes, i afegia que sense aquesta unitat no es pot ampliar la base. Rovira va mostrar un camí d’esperança per recobrar confiances entre els líders dels dos grans partits independentistes, unes confiances més que mai necessàries per afrontar l’embat amb l’estat.

La Crida i ERC es necessiten i ara més que mai per afrontar amb garanties el judici polític de l’1-0 i sobretot per prendre decisions importants que caldrà assumir amb tota contundència el món independentista, unitat d’acció per guanyar la República Catalana.