Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

I si enviem Pedro Sánchez a la paperera de la història?

O referèndum o enviem Sánchez a la paperera de la història, com ha pactat l’SNP amb els laboralistes anglesos, fer fora els conservadors a canvi d’un segon referèndum.

Joan Puig
Joan Puig 11/08/2019
Imatge conjunta de Miquel Iceta i Pedro Sánchez / PSOE

Després de comprovar com és de frívol el president espanyol, que els independentistes li van donar l’oportunitat de ser president sense passa per les urnes, comença a ser hora que els partits sobiranistes agafin la iniciativa i liderin el contraatac després dels fets d’octubre.

Veient com és de fútil en Sánchez, que ha deixat en mans independentistes l’estabilitat de l’Estat espanyol, si els diputats independentistes volen, poden enviar la política espanyola a unes noves eleccions: una prova evident que sense resoldre el cas català, Espanya no té sortida.

Atorgar noves glòries a Espanya és un greu error, de la mateixa manera que sempre que els catalans hem volgut salvar la política espanyola ho hem pagat molt car. I encara més, sempre que volem salvar a l’esquerra espanyola, en sortim escaldats: vam perdre la Guerra Civil i ho vam pagar doble, per ser republicans i sobretot per ser catalans.

Els líders independentistes no poden seguir blanquejant l’esquerra espanyola, no han fet res per trobar una solució al conflicte català ni rebaixar la repressió judicial, cosa que podrien haver fet via la fiscalia. A més, cal tenir en compte que el PSOE només iniciarà un diàleg si renunciem al dret a l’autodeterminació, una manera colonialista de com els polítics espanyols actuen.

Cal preparar-nos per donar resposta unitària a la sentència. Un bon començament pot ser enviar Sánchez a la paperera de la història. Noves eleccions espanyoles i inici d’una campanya per expulsar dels nostres Ajuntaments, Consells Comarcals i Diputacions a les forces del 155.

Comencem per Barcelona, expulsem de la capital del país a un PSC que d’esquerres en té molt poc i convencen al món dels Comuns que cal arribar acords en clau de país, el “Som el 80” ha d’actuar i generalitzar acords a la lleidatana, governs d’urgència nacional d’ERC, JuntsxCat, CUP i Comuns per deixar fora del poder un PSC que segueix fent costat a la repressió.

Si com diu La Vanguardia els líders independentistes viuen en les pugnes permanents i són incapaços d’acordar un full estratègic unitari faran un flac favor a la majoria ciutadana independentista. Que no dubtin, però, que els ciutadans ho sabran i no faran cap pas enrere. És més, si cal, els substituiran si no són capaços de desmentir la capçalera del Grup Godó.

O referèndum o enviem Sánchez a la paperera de la història, com ha pactat l’SNP amb els laboralistes anglesos, fer fora els conservadors a canvi d’un segon referèndum.

Relacionats