Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Gürtel és al PP el que els ERE és al PSOE

La unilateralitat és l’eina definitiva i guanyadora.

Joan Puig 19/11/2019
Pla mitjà de Pablo Casado, Pedro Sánchez, Albert Rivera i Pablo Iglesias caminant cap al plató del debat a quatre a RTVE, el 22 d'abril de 2019 (horitzontal)

Un cop feta pública la sentència dels ERE d’Andalusia, veurem que l’esperpent continuarà a Espanya com si no passes res. Els mateixos que, davant la sentència de Gürtel, demanaven a Rajoy que plegués ara callaran davant les demandes de dimissió de Sánchez.

Els populars ja treuen suc de la corrupció del PSOE per amagar la seva corrupció. És la mostra de la decadència d’Espanya: un estat en caiguda lliure que no vol buscar cap sortida a Catalunya.

Si les forces independentistes van aprovar una moció de censura per acabar amb Rajoy, ara haurien d’evitar que Sánchez sortir elegit president del govern espanyol. Tanta corrupció, o més, és Gürtel com el cas dels ERO: milions d’euros llençats per dos partits plens de pràctiques corruptes i poc democràtiques.

Espanya mai no ens donarà alternatives, mai donarà solucions, Espanya ens considera una colònia i, com a tal, som un territori extractiu per les elits de la capital. Ja no és espoli sinó robatori, el mateix que perpetraven els països poderosos del món a les seves colònies. Espanya és avui un dels darrers estats “imperials”, que encara espolia a les seves colònies.

Els catalans del Principat fa anys que han dit prou: s’han revoltat, són imparables, són una majoria democràtica suficient i exigeixen dels seus polítics amb valentia. Pidolant, a Espanya mai no arribaran a negociar. Per forçar que Espanya negocií cal que guanyar-s’ho, i només ho guanyarem amb unitat estratègica i amb mobilitzacions intel·ligents, sostenibles en el temps. La desobediència civil està molt bé, però també cal que els líders independentistes l’assumeixin.

Espanya és Gürtel, Espanya és el cas ERO, Espanya és un estat colonial que pensa com estat colonial i només la fermesa de la gent, amb el suport dels líders independentistes, farà possible la independència de Catalunya en forma de República. La unilateralitat és l’eina definitiva i guanyadora.