Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

El PSC cobra de l’enfrontament entre ERC i Junts

|

- Publicitat -

30L’enfrontament més que evident entre ERC i Junts provoca una onada de felicitat a la seu del PSC i de rebot a la seu del PSOE. Mai no s’haurien esperat que el partit que va fer possible el 155, el partit que defensa el terrorisme d’estat obtingui tant benefici de la guerra civil entre els dos grans partits independentistes.

Publicitat

La primera prova efectiva d’això ha estat la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació, on malgrat que ERC (2) i Junts (2) tenen majoria sobre el PSC (3), aquest darrer controla l’empresa pública, ja que els partits independentistes es perden en lluites internes, tots dos prefereixen pactar amb el PSC abans de tancar acords entre ells. D’entrada, han augmentat els càrrecs d’executius a la CCMC que han anat a mans dels socialistes. És el que ha provocat allò que anomenen “despolititzar” TV3 i Catalunya Ràdio, una operació on molts líders polítics se senten còmodes. Parlem de política intranscendent i omplim els mitjans públics de salsa rosa, amb tertulians la majoria caducats i repetitius de mitjans de la competència, tot per treure del debat l’única que seria real i efectiva, la independència. S’ha decidit que ja no se’n parli i que no tingui espai en els mitjans públics de comunicació.

El PSC, veient amb alegria com l’enfrontament entre ERC i Junts va a més i sembla no tenir aturador, va preparant els futurs acords municipals, principalment en les principals ciutats del país i les institucions supramunicipals, les comarcals i sobretot les diputacions. Estan feliços de veure com la guerra civil independentista comportarà molts moments de joia com el que s’ha esdevingut a la CCMC.

Et pot interessar  Puigdemont recorre al TJUE la pèrdua de la immunitat

Si res no ho evita, tant ERC com Junts preferiran acords individuals amb el PSC que no pas acords entre ells. El granític pacte de la Diputació de Barcelona també ha provocat molts recels i només una proposta, com la que el Consell de la República va proposar de fer, o la que té en estudi l’ANC, signar un acord entre els partits independentistes comprometent-se a no pactar amb els partits del 155 ho podrà evitar.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió